Pripadnici Centra javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje podijelili su danas na području grada Trebinja i opština istočne Hercegovine promotivni materijal povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv krijumčarenja i zloupotrebe droga.

policija leci droga

Na Trgu slobode u Trebinju policijski službenici Policijske stanice Trebinje i Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Trebinje, zajedno sa Udruženjem građana „Viktorija“, podijelili su oko 400 letaka i zalijepili 30 plakata.

Centar je u toku 2015. godine podnio 16 izvještaja o počinjenom krivičnom djelu, od čega dva Tužilaštvu Bosne i Hercegovine zbog krivičnog djela „Organizovani krimanal“, a u vezi sa krivičnim djelom „Neovlašćeni promet opojnih droga“ i 14 Okružnom tužilaštvu u Trebinju zbog krivičnog djela „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“.

Evidentirano je 110 prekršaja i pronađene su tri plantaže na kojima je oduzeto 388 stabljike indijske konoplje, oduzeto je oko 22kg marihuane.

Do 1. juna 2016. godine, podneseno je pet izvještaja Okružnom tužilaštvu u Trebinju zbog počinjenog krivičnog djela „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“, evidentirano je 47 prekršaja.

Pored represivnih aktivnosti Centar je u toku školske godine 2015/2016 organizovao i niz predavanja u osnovnim i srednjim školama u istočnoj Hercegovini o zloupotrebama opojnih sredstava i načinu njihovog prepoznavanja zavisno od uzrasta đaka.

Policijski službenici su rado odgovorili na sva pitanja slučajnih prolaznika, dok su turisti iskoristili priliku da se informišu i fotografišu sa policijskim službenicima.