Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević organizovao je danas prijem za učenike trebinjske muzičke škole koji su u prethodnom periodu na međunarodnim takmičenjima osvojili zapažene rezultate, te im obećao pet hiljada maraka za nabavku novog klavira.

gradska administracija trebinje

Učenici Osnovne i Srednje muzičke škole osvojili su pet specijalnih, 20 prvih, 12 drugih i 17 trećih nagrada, te tri pohvale.

Vučurević je, obraćajući se učenicima, istakao da oni na najbolji način predstavljaju svoj grad, zbog čega Muzička škola zaslužuje pomoć gradske uprave, i da će do kraja sedmice dobiti novac za klavir.

Učenik prvog razreda Srednje Muzičke škole i jedan od najboljih đaka ove obrazovne ustanove Dragan Jelačić istakao je da je bio na tri međunarodna takmičenja - u Beogradu, Sarajevu i Smederevu, i osvojio prve nagrade, dok je u Beogradu i Smederevu bio i pobjednik kategorije.

Učenica Lana Ćapin je na međunarodnom takmičenju "Isidor Bajić", koje je juče završeno u Novom Sadu, u klasi Irene Mijušković, osvojila prvu nagradu, laureat u disciplini solo klavir.

Direktor Muzičke škole Duška Babić navela je da učenici ove ustanove na svim takmičenjima ostvaruju impozantne rezultate, podsjećajući da 237 učenika pohađa osnovnu, a 37 srednju Muzičku školu u Trebinju.