Na donatorskoj večeri i humanitarnom koncertu u Banjaluci prikupljena su potrebna sredstva za izgradnju "roditeljske kuće" u ovom gradu za djecu oboljelu od malignih bolesti.

donatorsko vece banjaluka

Sinoć do 22.45 časova humanitrani broj 1458 pozvalo je više od 115.000 građana.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je sinoć na donatorskoj večeri da su već prikupljena neophodna sredstva za izgradnju "roditeljske kuće" za djecu oboljelu od malignih bolesti.

U Banjaluci je održan i humanitarni koncert u sklopu prikupljanja sredstava za izgradnju "roditeljske kuće" namjenjene djeci oboljeloj od malignih bolesti.

Na Trgu Republike pred više hiljada građana nastupili su Romana Panić, Jelena Tomašević, Dado Glišić, Vlado Georgijev i Željko Samardžić i drugi koji su i apelovali na humanost i uključivanje u ovu akciju.

Na kraju koncerta nastupila je grupa "Miligram".

Istovremeno sa koncertom, u zgradi Vlade Srpske održano je i donatorsko veče pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika u okviru akcije "S ljubavlju hrabrim srcima".

Donatorskoj večeri prisustvovali su predsjednik Republike Milorad Dodik, premijer Srpske Željka Cvijanović, veći broj ministara u Vladi Srpske, kao i predstavnici javnog, privrednog i društvenog života u Srpskoj.

Prisutvovali su i mnogobrojni gosti kao što su Seka Sablić, LJiljana Blagojević, Milorad Mandić, Srđan Đoković, Mato Đaković i drugi.

Kabinet predsjednika Republike već petu godinu organizuje donatorsko veče "S ljubavlju hrabrim srcima" s ciljem prikupljanja novčanih sredstava kako bi se na taj način pružila pomoć onima kojima je zaista potrebna.

Na Odjeljenju dječije hematoonkologije u Univerzitetskoj Bolnici - Kliničkom centru Banjaluka trenutno se liječi 17 djece oboljele od malignih bolesti. Na praćenju i terapiji održavanja se nalazi 34 djece. Ukupan broj liječenih u posljednjih 10 godina je 178.

Iz kabineta predsjednika Republike Srpske uplaćeno je 350.000 KM, a Vlada Republike Srpske odobrila je 50.000 KM za izgradnju roditeljske kuće u Banjaluci.

Pozivom na broj 1458 može se donirati jedna marka za izgradnju roditeljske kuće.