Kad se baš šale u društvu zovu me Mesi. Ali, nije Mesi moj tip igrača. Ja više gledam šta vikendom rade Alves i Ešli Kol, kaže Nemanja.

gudelj

Ko je jednom gledao Nebojšu Gudelja, nekadašnjeg fudbalera Partizana, sada uspješnog trenera Brede, zna na koga je povukao stariji sin Nemanja (21). Ko je jednom vidio Nemanju u dresu holandskog Alkmara zna na koga liči mlađi brat Dragiša (15). Susret sa njim u trening centru kadetske reprezentacije Srbije bio je sve samo ne običan razgovor sa mladim fudbalerom. Dakle...

* Dragiša, odakle ti te drečave, žute kopačke?

- Kupio mi brat Nemanja.

* Kome više devojke pišu SMS poruka?

- Zasad Nemanji, ali pišu i meni.

* A ta traka za kosu, odakle ti?

- Rekao mi Nemanja da je stavim. Crvena. Zbog Srbije.

* Zašto te svi na pripremama kadeta Srbije zovu "mali"?

- Zato što sam stvarno najmanji. Vidite onog golmana, ima skoro dva metra. Pa kako da me ne zovu mali. Ali meni ne smeta...

* A jesi li tako mali zato što malo jedeš?

- Jedem dobro, ali samo kad dođem u Srbiju vidim toliko mesa na stolu. Nevjerovatno... U Holandiji se jede drugačije, sa mnogo manje mesa.

* Gdje si naučio sve one finte koje "prodaješ" i na pripremama u Jakovu?

- U pionirima Brede. Znam još svašta, ali moram da sačuvam nešto i za publiku koja u Beogradu gleda naše kvalifikacije za prvenstvo Evrope.

* Da li je istina da te društvo zove Mesi?

- Ma to, onako, kad se baš šale. Ali, nije Mesi moj tip igrača. Ja više gledam šta vikendom rade Alves i Ešli Kol.

Mali Gudelj priča kao "mator". Za oca Nebojšu odavno svi znaju, Nemanja je već adut AZ Alkmara. Ali Dragiša otkriva jednu veliku porodičnu tajnu:

- Da vidite samo kako sestra Vanja sa deset godina igra tenis...