Škola njemačkog jezika Tamara Tomović

Tamara Tomović – U toku upis na ljetne kurseve njemačkog jezika

Želite li da iskoristite slobodno vrijeme ljetnog raspusta za učenje njemačkog jezika? Imamo rješenje za Vas!

njemacki tamara tomovic

Posebna ponuda intenzivnih kurseva koji polaznicima (djeca, omladinci, odrasli) omogućava da završe kurs u vrlo kratko vrijeme ljetnih odmora ili školskog raspusta.

Na ovaj način polaznik može znatno brže doći do željenog nivoa znanja, pohađajući intentezivni kurs.

Svi polaznici ljetnih kurseva mogu u septembru i da nastave da pohađaju regularne kurseve njemačkog jezika.

Sve dodatne informacije možete dobiti putem imejla: tamara_tomovic@ yahoo.com ili telefonom: 059/ 272 600 ili 065/603 717.

Tamara Tomović: I sertifikati, i Njemačka i B2 (14 godina)

U petak, 26.5.2017, je u opuštenoj i prijatnoj atmosferi održana promocija međunarodno priznatih sertifika Goethe –Institut-a za nivoe znanja A1-B2.

sertifikati njemacki jezik tamara (2)

Da je ozbiljno učenje i izučavanje stranih jezika uslov za dobijanje poslova ne samo u inostranstvu već i na našim prostorima, odavno je jasno. Sve više je mladih koji zbog raznih neizvijesnosti na našim prostorima, svoju budućnost vide u inostranstvu, prvenstveno u zemljama njemačkog govornog područja.

Njima su se pridružili i Ljilja Kovač (A1, Frankfurt am Main), Nemanja Ljubomirac (A1, München/TB) kao i mali maturant Aljoša Dabović, koji je sa 14 godina stekao međunarodno priznat sertifikat Goethe- Institut-a u Sarajevu, nivo znanja B2.

Zbog privatnih i poslovnih obaveza u Njemačkoj, nije bio prisutan Nenad Brkić (B1).

Njemački jezik je težak i što je veći nivo poznavanja jezika i stručne terminologije, to je integracija u društvo i komunikacija sa kolegama na radnom mjestu, brža i lakša.

sertifikati njemacki jezik tamara (2)

Kurseve koje organizuje profesorica Tamara Tomović, dijele se na extenzivne, semi-intenzivne i intenzivne za djecu, omladinu i odrasle, kao i učenje njemačkog jezika na daljinu, tzv. “Online kursevi”.

Online Blended Learning je metoda koja postaje sve popularnijai i sve češća. Ovu metodu učenja jezika vrlo uspješno su primijenili i nastavljaju dobitnici sertifikata. Svi oni će nastaviti pohađati kurseve njemačkog jezika kod prof. Tomović, jer je učenje kod nje pravo zadovoljstvo.

“Vi nemate odnos profesor-đak, nego je to odnos dva dobra prijatelja, odnosno dvije dobre prijateljice,” kaže nam Ljilja Kovač.

sertifikati njemacki jezik tamara (2)

“Prvo što naučite kod Tamare je da mislite pozitivno, a onda poteškoća nema i njemački Vam bude kao neka formula – jednačina. Integracija u njemačko društvo na početku nije laka. To se odnosi i na jezik. Vi nemate priliku da često pričate sa rođenim Nijemcima. Iako je imate, oni vas neće ispraviti ako pogriješite, samo ako vi na tome insistirate. Vi mislite da znate njemački, a u stvari ga ne znate. Družeći se sa našim ljudima, pričate tzv. indijanski njemački. Samo sa posjedovanjem znanja ‘Hochdeutsch’ ili ‘književni njemački’, spremni ste za potpunu integraciju. I zato ja ne odustajem. A izbor profesora je pravi!“

Profesorica Tomović nije krila zadovoljstvo….

USUDITE SE DA NAPRAVITE KORAK ZA BOLjU BUDUĆNOST!

Tamara Tomović: Usmjereni ka cilju! 100 od 100

Isplati se naučiti njemački jezik. Šta god da planirate za svoju budućnost – njemački jezik vam otvara bezbroj novih mogućnosti.

njemacki-jezik-sertifikat

Možda i neki od ovih ”malih – velikih” ljudi – Pavle, Đorđe, Katarina, Dušan,… svoju budućnost vide u zemljama njemačkog govornog područja. Svoje znanje krunisali su međunarodno priznatim seretifikatima Goethe-Institut-a u Sarajevu.

Pavle Dabovic (12) osvojio je 100 od 100 bodova na usmenom dijelu ispita B1 (Sprechen) i naišao na ovacije ispitivačà – profesora Goethe-Institut-a jer se to ne dešava često.

njemacki-jezik-sertifikat

Učiti njemački sa nama je pravo zadovoljstvo!

njemacki-jezik-sertifikat

TAMARA TOMOVIĆ – I Mannheim

Učenje stranog jezika preko Skajpa!? Kako vam to zvuči? Vjerujte, nije bauk. Pravi primjer je Mira Barović koja je u Školi njemačkog jezika profesora Tamare Tomović na taj način položila ispite za sertifikate A1 i A2.

tamara-tomovic-i-mara-bakovic

Ovo je Mirino viđenje onlajn učenja stranog jezika.

Poštovana profesorice,

Kako sam zbog moga odlaska u Njemačku, u Mannhei, morala prekinuti časove u Vašem kabinetu, malo sam brinula šta sada.

Mislila sam da živu komunikaciju u prenošenju znanja i učenju ništa ne može da zamijeni.

Kada ste mi predložili da zbog neophodnosti polaganja ispita časove nastavimo Online Blended Learning, via Skype, iskreno bila sam malo zatečena: Kako će to funkcionisati? Kako ćete mi ispisivati konjugacije za nove glagole?

Ali, kada smo počeli raditi i kada sam vidjela da polje za pisanje poruka može da posluži mnogo pametnijoj stvari, kao što je učenje novih glagola, novih riječi, bila sam oduševljena.

Osim toga sve napisano ostaje pohranjeno, tako da se poslije časa može prepisati.

A pisma neophodna za sve nivoe znanja Njemačkog jezika! Njih ste mi ispisivali prije časa da ne bi gubili dragocjeno vrijeme za učenje.

Sve je bilo isto kao u vašem kabinetu!

A rezultati:

Goethe Institut Mannheim 25.07.2016 .Sertifikat Start Deutsch -A1
Goethe Institut Mannheim 19.09.2016. Sertifikat Start Deutsch -A2.

Nastavljamo dalje Online Blended Learning, via Skype do Start Deutsch – B1.

Mira Barović

TAMARA TOMOVIĆ – Zato što je najbolje samo dovoljno dobro!

Profesorica njemačkog jezika Tamara Tomović, koja već dugi niz godina uspješno vodi školu njemačkog jezika u našem gradu, danas je sa svojim polaznicima povodom izvanrednih rezultata postignutih u decembarskom ispitnom roku i predstojećih novogodišnjih praznika organizovala promociju međunarodno priznatih sertifikata Goethe-Institut-a za nivoe A1 –B2.

njemacki tamara sertifikati (2)

Za ovu trebinjsku školu, godina koja je na izmaku bila je veoma uspješna. O njenom ozbiljnom radu govore brojni sertifikati njenih polaznika, od kojih su neki nastavili svoje školovanje u Njemačkoj, Austriji i Švajcarskoj, a neki od njih i započeli novi život u inostranstvu.

Važno je spomenuti da zahvaljujući sve popularnijoj metodi učenja Online Blended Learning, međunarodno priznate sertifikate profesorica Tomović podijelila je i sa polaznicima iz Herceg Novog, Beograda, Winterthur-a, Ollten-a, Beča, Mannheim-a, a kao nagradu za uspješan rad dobila i edukativnu posjetu Goethe-Institut-u u Istanbul u predstojećoj 2017-oj godini.

njemacki tamara sertifikati (2)

„Raznolikost, znatiželja i otvorenost naše su glavne odlike. Stojimo Vam na raspolaganju da učite njemački jezik onako kako Vi to želite i da svoj kurs individualno prilagodite Vašim potrebama i ostvarite svoj cilj. Ako radite stvari koje Vas interesuju – brže učite, ne osjećate umor, bez problema možete dugo da održite koncentraciju, ne razmišljate koliko ćete biti plaćeni ili nagrađeni za to i samo bavljenje tom vrstom posla za Vas je svojevrsna nagrada“, rekla nam je profesorica Tamara Tomović.

Tamara

Usudite se da napravite korak za bolju budućnost!

Škola njemačkog jezika profesorice Tamare Tomović svim građanima Trebinja čestita novogodišnje i božićne praznike!

njemacki tamara sertifikati (2)

Tamara

TAMARA TOMOVIĆ – B1 za medicinski kadar, siguran posao u Njemačkoj uz radnu dozvolu

Firma Vispero GmbH sa sjedištem u Bonnu vrši regrutaciju medicinskog kadra za posao u domovima ili u bolnicama i klinikama. Sarađujemo sa provjerenim klijentima koji vode računa o našim radnicima, podjednako kao što vode i o radnicima koji imaju njemačko državljanstvo.

tamara njemacki

Osnovni uslovi koje jedan kandidat treba da ispuni su sljedeći: – završena medicinska škola, smjer opšti ili pedijatrijski. Dolaze u obzir i prekvalifikacije, ali NE i završeni kursevi za njegovatelje (!) – položen državni ispit – znanje njemačkog jezika na nivou B1 (nama nije potreban certifikat, potreban je kasnije za Ambasadu).

Što se tiče nivoa njemačkog jezika- on treba da bude, dakle- sposobnost komunikacije sa budućim poslodavcem na teme koje obuhvataju posao njege i sposobnost kvalitetnog predstavljanja (porijeklo, školovanje, iskustvo u poslu, porodično stanje…).

Odabir kandidata po gore navedenim uslovima: provjera znanja jezika i proslijeđivanje podataka o kandidatu (Europass Lebenslauf) je u nadležnosti gospođe, prof. njemačkog jezika Tamare Tomović. Poslije prijave, kandidat se poziva na razgovor.

Ukoliko je u pitanju kandidat sa višegodišnjim iskustvom rada u bolnici na odjeljenjima interno, hirurgija, neuro ili bilo koja vrsta intenzivne njege, on se poziva na razgovor za zapošljavanje u nekoj od klinika. Ako je u pitanju kandidat bez iskustva, poziva se na razgovor za zapošljavanje u domu.

Moram da napomenem da je našim klijentima veoma stalo da budući zaposlenici izvrše nostrifikaciju svoje diplome u Njemačkoj i u tome ih podržavaju i finansijski i moralno.

Naravno, podrška se odnosi i na usavršavanje jezika, ako je to potrebno.

I na kraju, najvažnija stvar u ovom procesu bi bila da kandidati ni u jednom momentu ne plaćaju nama niti bilo kome nikakvu naknadu za posredovanje pri zapošljavanju.

Za sva Vaša pitanja ili informacije koje želite da dobijete, stojimo Vam na raspolaganju!

Možete nas kontaktirati na br.mob. 065/603-717 ili putem mail adrese: tamara_tomovic@yahoo.com.

tamara njemacki


Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
8.500+
dnevnih
posjeta
265.000+
mjesečnih
čitanja
620.000+
mjesečnih
pregleda stranica
18.500+
fejsbuk
sviđanja