U Domu mladih održana je pretpremijera predstave "Kapetan Džon Piplfoks", dječijeg dramskog studija Kulturne scene "Male stvari".

kapetan dzon piplfoks

Ova radiodrama, koju je 1953. godine napisao Duško Radovića, uljepšavala je djetinjstvo mnogim generacijama.

Stariji osnovci od početka decembra počeli su sa radom. Kada se vidjelo i osjetilo da je rad sazrio odlučili su da se predstava pokaže publici.

Krenulo se bez nekih velikih ambicija, ali tokom rada djeca su se družila, lijepo radila, donosila neke svoje kreacije tako da je predstava rasla iz dana u dan.

"Ona je više od onoga što smo u samom startu imali namjeru da uradimo i zbog toga smo odlučili da napravimo pretpremijeru", rekao je režiser predstave Željko Milošević.

Nakon vaskršnjeg raspusta odigraće se i premijera. Sa ovom predstavom konkurisaće na Dječije festivale u BiH i Srpskoj i to u Gračanici i Mrkonjić Gradu.

Luna, Marina, Anja, Nataša, Matija, Ognjen i David u 40. minuta predstavili su kapetana Džona Piplfoksa, Arčibalda, Konovala, Sjekire, kornjače, čudovišta, Brzogorećeg, na zadovoljstvo publike.

U ulozi Konovala dobro se snašla Nataša Šošo koja je glumila jednog od gusara koji su se borili sa čudovištem.

"Ovo je moja treća predstava i drago mi je što sam lijepo vrijeme provela radeći sa svojim drugarima na predstavi", rekla je Šošo.