U 14. kolu Prve lige Republike Srpske za rukometaše, RK "Leotar" je na vrućem terenu u Kotor Varošu pobijedio istoimeni klub rezultatom 28:29 (16:15). Ovom pobjedom Trebinjci su ostvarili deveti trijumf i sada imaju 27 bodova, a domaćine su ostavili na 21 bod.

rk leotar

Utakmica u Kotor Varošu je bila veoma bitna za oba protivnika. Trebinjcima u borbi za drugo mjesto, a domaćinu da se izjednači sa brojem bodova sa Leotarom.

U prvih 15. minuta viđena je izjednačena borba i igrao se gol za gol. Tada su domaćini, u narednih pet minuta, napravili seriju od 3:0 i poveli sa 14:11. Do kraja poluvremena, momci trenera Simonovića skupili su snagu i smanjili rezultat, tako da se na odmor otišlo sa golom prednosti za domaćina - 16:15.

U drugom poluvremenu domaćini su stalno u vođstvu i u 53. minutu vode sa 28:25. Tada gosti prave preokret i u narednih sedam minuta napravili su seriju 0:4 za krajnji ishod 28:29.

Radost i veselje u taboru Trebinjaca koji krupnim koracima grabe prema drugom mjestu koje donosi ulazak u Premijer ligu.

RK "Kotor Varoš": Jovičić, Stojanović 5, G. Marković, Dubočanin, B. Marković 7, Gatić, Tešić 8, Sakan, Žarić 3, Maksimović Radić 3, Joldžić, K. Jovanović, Tepić 2, Eskić, Kalamanda.

RK "Leotar": Savović, Uljarević, Ćuzulan, Tasovac, Kapor 6, Ninković 5, Tabaković 1, Petković, Šešlija 7, Srdanović 2, Mićić 2, N. Jovanović 6, Radojičić.