U derbiju 13. kola Prve lige Republike Srpske u rukometu RK "Leotar" je pobijedio RK "Kozara MP" iz Kozarske Dubice rezultatom 27:25 (12:12).

rk leotar

Ovom pobjedom Trebinjci su se primakli ekipi koju su večeras pobijedili na samo bod razlike i nastavljaju trku za drugo mjesto. Utakmica je bila veoma zanimljiva i imala je nekoliko preokreta tokom 60 minuta.

Domaćini su dobro otvorili večerašnju utakmicu i sve do 19. minuta vodili, a u tom minutu bilo je 9:6. Nakon toga zastoj u redovima domaćina i gosti dolaze do preokreta. Za nepuna četiri minuta prave 0:4 i dolaze u vođstvo od 9:10. Do kraja poluvremena igrao se gol za gol i nakon 30. minuta rezultat je bio 12:12.

Na početku drugog poluvremena domaći su opet igrali dobro i u 34. minutu su vodili sa 16:14, a tada opet dolazi pet minuta odlične igre gostiju i u 39. minutu je rezultat 16:19.

Nakon toga se ponovo domaćini vraćaju u igru u 47. minutu i dolaze u prednost od 22:21. U 53. minutu došlo je do zadnjeg izjednačenja 24:24. Do kraja utakmice, Leotar postiže tri, a Kozara MP jedan gol za konačan rezultat 27:25

U redovima domaćih Jovanović sa 7, Kapor sa 6 i Bojović sa 5 golova bili su najefikasniji, a golman Savović je imao 12 odbrana, dok je u redovima gostiju golman Bižić imao 17 odbrana uz dva sedmerca.

Gosti su teško podnijeli poraz i nakon utakmice nisu potpisali zapisnik i najavili su žalbu.

U sljedećem kolu Trebinjci idu na teško gostovanje u Kotor Varoš gdje ih dočekuje istoimeni protivnik.

RK "Leotar": Savović, Uljarević, Komnenović, Bojović, Ćuzulan, Bratić, Šešlija, Tasovac, Mičić 3, Kapor 6, Ninković 4, Radojčić, Srdanović 2, Jovanović 7, T. Tabaković. Trener: Milan Simonović

RK "Kozara MP": Slijepac 2, Kos 2, Hanfdanagić, Čekić, M. Tabaković, Dragičević 1, M. Stanić 6, Bižić, Miljuš 1, G. Stanić 6, Dugajlić, Burazor, Škarić, Premasunac, Grahovac, Mijatović 7. Trener: Dragan Gajić.