Dva nova lica u KK "Leotar" u nastavku takmičenja u Prvoj ligi Republike Srpske su Trebinjci Milan Lužaić i Nikola Marić.

Maric luzaic

Marić pokriva pozicije tri i četiri, a Lužaić jedan i dva.

Prema riječima trenera Dražena Šegrta, riječ je o dva igrača, dva Trebinjca na pozicijama koje su potrebne Leotaru.

"U svakom smislu smo zadovoljni i lagano ih uklapamo u ekipu", rekao je Šegrt.

Ono što stavlja mali teret na leđa Leotaru je uspješan prvi dio sezone, ali u trebinjskom klubu ističu da je bolje da je tako nego drugačije.

Širi je roster nego u prvom dijelu i svi u Leotaru očekuje da će se održati ono što je krasilo Šegrtove momke u jesenjem dijelu prvenstva - dobra atmosfera u svlačionici i na terenu, borbenost...

"Dobro je što su novi momci Trebinjci i nadam se da period adaptacije neće dugo da traje, posebno mentalni,jer su oni kod kuće", istakao je Šegrt.

Milan Lužaić se vratio u svoj grad i klub iz KK "Sloboda" iz Tuzle i u prvi plan ističe atmosferu koja krasi Leotar.

"Momci su super, došlo je do dogovora između kluba i mene da ozvaničimo saradnju do kraja sezone, budući da su se poklopili naši zajednički ciljevi, a to je da se osvoji prvo mjesto i povratak u Premijer ligu BiH", naglasio je Lužaić.

Došao je u sredinu i među ljude koje odavno poznaje tako da neće biti potrebno mnogo vremena za aklimatizaciju.

Nikola Marić nakon godina provedenih u Huventudu-Badalona, Fuenlabradi i Andori ponovo je došao u grad iz kojeg je kao kadet otišao u Španiju.

U međuvremenu je zaigrao i za juniorsku reprezentaciju BiH i bio je jedan od najboljih pojedinaca.

Prema njegovim riječima navikao je na ovaj režim rada i ne bi trebalo da bude problema.

"Dok sam u Trebinju daću sve od sebe da pomognem ekipi", rekao je Marić, koji po potrebi može da zaigra i na poziciji tri, četiri i pet.

Za njega su manje-više poznata lica i prija mu što  će vrijeme provesti u svom gradu, sa porodicom i trenerom sa kojim je od malena.

Prva utakmica u drugom dijelu prvenstva "Leotar" igra u nedjelju u Bratuncu protiv istoimenog košarkaškog kluba.