Tradicionalni „Novogodišnji koncert“ učenika Muzičke škole iz Trebinja održan je u sali ove ustanove, s ciljem da pokažu šta su naučili u proteklom periodu.

novogodisnji koncert muzicka skola trebinje (1)

„Drago nam je da na našim koncertima uvijek dođe veliki broj publike i na taj način upotpunjujemo kulturni život grada“, rekla je profesor viole Milica Dimitrić.

Koncert je počeo Hor osnovne škole sa pjesmom „Ljubav je ljubav“ pod dirigentskom palicom Gorane Vučić, nakon čega su Talija, Milja, Jovana, Tina, Lana, Isidora, Anja i Mili svirali na klaviru, Vasilisa i Mateja na violini, Lorena i Jovana na gitari, Teodora i Milana na violončelu, Marija i Marina na flauti, Danijel na violi, a Dragan na harmonici.

Izvođene su kompozicije Lista, Klasena, Gluka, Baklanova, Šopena, Baha, Semjonova, Šostakoviča, Bramsa, Piernea, Tarega, Kabalevskog, Karkasa.

novogodisnji koncert muzicka skola trebinje (1)

Roditelji, rodbina, braća, sestre, profesori, ljubitelji klasične muzike, uživali su u muzici koju su izvodili
solisti, ali tu je bio i kamerni duo, klavirski duo i orkestar harmonika.

Nakon pedesetominutnog koncerta, izvođači i profesori su najavili sutrašnji koncert sa novim učesnicima i drugim programom, jer Muzička škola ima veliki broj đaka, a svi su željni da pokažu šta su naučili.

novogodisnji koncert muzicka skola trebinje (1)