U dvorani "Miloš Mrdić" u rukometnoj večeri RK "Leotar" pobijedio je RK "Teslić" rezultatom 31:15 (16:9), a ŽRK "Leotar" poražen je od ŽRK "Borac" iz Banja Luke 14:29 (4:14).

rukomet leotar

Rukometaši su u 4. kolu Prve lige Republike Srpske bili bolji od gostiju iz Teslića. Poveli su domaćini, a gosti su izjednačili u trećem minutu na 1:1. To je bilo jedino izjednačenje na utakmici.

U 15. minutu rezultat je bio 8:6, da bi se na odmor otišlo sa najvećom razlikom 16:9.

U drugom poluvremenu razlika je konstantno rasla. Od 43. minuta na semaforu je bilo 15 golova razlike 27:12. Ta razlika je održavana sve do posljednjeg minuta kada su domaći dali pogodak za konačan rezultat 31:15, a ujedno je to bila i najveća prednost domaćina na utakmici.

Kod domaćih najviše pogodaka postigli su Bojović 6 i Komnenović 5, a u redovima gostiju najbolji je bio Bjelčević sa 7 pogodaka.

Nakon četiri kola Leotar ima dvije pobjede i dva poraza.

RK "Leotar": Savović, Komnenović 5, Spaić, Bojović 6, Ćuzulan, Bratić 2, Ambulija 2, Tasovac 3, Uljarević 3, Kapor 4, Ninković 1, Samardžić, Šešlija 1, Tabaković 4, Petković. Trener: Milan Simonović.

RK "Teslić": Milan Spasojević, Nemanja Spasojević 2, Bjelčević 7, Cvijić, Simić, Cvijetić 2, Lipovčić, Beginović 2, Đekanović 2, Dolić. Trener: Dragan Stojanović.

Poraz rukometašica

U 5. kolu Prve lige Republike Srpske, rukometašice Leotara poražene su od ekipe Borca 14:29.

Mlade i neiskusne trebinjke su se ravnopravno nosile sa daleko iskusnijim gošćama samo u prvih osam minuta. Tada je rezultat glasio 1:2.

U sljedećih 15 minuta gošće prave razliku 0:8, svoj drugi gol domaće postižu tek u 23. minutu. Do odlaska na odmor domaće igračice postižu 2, a banjalučanke 4 pogotka te se rezultatom 4:14 odlazi na odmor.

U drugom poluvremenu igračice Zdravka Komnenovića su se oslobodile pritiska, zaigrale rasterećenije tako da su održavale razliku iz prvog poluvremena minus deset sve do 56 minuta. Tada gošće do kraja utakmice prave 0:5, za konačnih 14:29.

U redovima Leotara Kovačević sa četiri i Bilčar u Borcu sa 10 pogodaka bile su najefikasnije u svojim ekipama.

ŽRK "Leotar": Kisin, Gaćina 2, Kuraica 2, Sekulović, Mucović 1, Brkan 2, Zubac, Crnogorac 2, Ratković 1, Kovačević 4, Ubiparip, Resković, Glavonjić, Kraljević. Trener: Zdravko Komnenović.

ŽRK "Borac": Kočić 5, Marinković, Trubajić 1, Jotanović, Šikić 3, Međedović 6, Vukosavljević, Bilčar 10, Novaković 4, Kecman. Trener: Nikola Bijelić.