Na "Policama" je odigrana međunarodna fudbalska prijateljska utakmica između selekcija Republike Srpske i Crne Gore u konkurenciji U-15 u kojoj su mladići iz Srpske slavili sa 1:0 (1:0) i ostvarli prvu pobjedu u zvaničnim utakmicama u svim selekcijama.

u15 selekcija r srpske na policama

Na ovaj način će Trebinje biti upisano zlatnim slovima u fudbalskoj istoriji Srpske, jer je ostvarena „istorijska“ pobjeda, jer su dosad selekcije Republike Srpske igrale sa ekipama, a ne reprezentacijama.

Sa tog aspekta utakmica je bila veoma bitna za Fudbalski savez Republike Srpske.

Mlade selekcije su odigrale prvu utakmicu juče u Gacku i Crna Gora je slavila sa 1:0 (0:0) golom u posljednjem minutu, a danas su reprezentativci iz Republike Srpske revanširali se gostima sa istim rezultatom.

Utakmica je igrana dva puta po 35 minuta.

Domaćini su prvi priprijetili gostima u 5. minutu preko Živkovića, ali je njegov udarac otišao preko gola. U 8. i 14. minutu gosti su preko Bakića zaprijetili golmanu Simiću, ali se on nije dao iznenaditi.

U 17. minutu Republika Srpska povela je sa 1:0 golom Živkovića, što se ispostavilo da će to biti i konačan rezultat meča.

U drugom poluvremenu Živković je u 39. minutu predriblao nekoliko gostujućih igrača u šesnaestercu, ali bez rezultata. Šut Bakića u 45. minutu završio je pored gola domaćina, a u 52. šut Teodorovića golman gostiju Ivezić je odbranio.

U 65. minutu šut Đurđevića iskosa sa 16 metara, ali je golman Republike Srpske Simić nesavladiv.

Sudije: Danko Butulija, Strahinja Vuković i Đorđe Krunić. Četvrti sudija: Dalibor Stupić

Reprezentacija Republike Srpske: Simić, Živković, Jovašević, Đogić, Bobić, Kalabić, Jović, Teodorović,
Milošević, Marko Vuković, Stojčić. Još su igrali: Stupar, Popara, Šunić, Hadžić, Mastilović, Šušnjar, Sarajlić, Puškar,Dabić, Tešanović. Šef stručnog štaba: Damjan Ratković.

Reprezentacija Crne Gore: Ivezić, Đinović, Šekularac, Đukanović, Bakić, Božović, Mijović, Starovlah,
Pejović, Dašić, Šupkavčević. Još su igrali: Babović, Mišurović, Vukotić, Dušan Vuković, Medenica, Vujačić, Habibović, Đurđević. Šef stručnog štaba: Obren Sarić.

Trebinje je bilo na ovoj utakmici predstavljeno sa dvojicom aktera i to šefom stručnog štaba reprezentacije Republike Srpske Damjanom Ratkovićem i igračem Markom Vukovićem, koji je oba poluvremena proveo na terenu.

Damjan Ratković je danas bio u svojstvu selektora U-15, inače je selektor selekcije U-19 selekcije Republike Srpske. Nije krio zadovoljstvo.

"Djeca su u 24 časa odigrala dvije utakmice i vidio se umor kod njih. Odigrali smo sasvim korektno, nije bilo nekog kvaliteta u igri i organizaciji, ali smo dali gol na vrijeme“, rekao je Ratković.

Prema njegovim riječima, mladići iz Crne Gore predstavili su se u dobrom svjetlu, a rezultat je realan, mada i neriješen rezultat ne bi bio nezaslužen.

u15 selekcija r srpske na policama

Igrači iz Republike Srpske su mnogo bolje odigrali utakmicu u Gacku iako su je izgubili, a na današnjoj utakmici igrači Ratkovića igrali su u grču.

„Ova pobjeda je veoma bitna za Savez i za nas trenere“, dodao je Ratković.

Na Policama je igrao i Marko Vuković iz FK „Leotar“, koji se predstavio u lijepom svjetlu trebinjskoj publici. On je odigrao cijelu utakmicu, a na leđima je nosio broj 10.

„Drago mi je da sam bio dio ekipe koja je izvojevala ovu značajnu pobjedu i to mi mnogo znači, a osjećaj je predivan“, rekao je Vuković.

u15 selekcija r srpske na policama