Med je prirodno sredstvo za održavanje vlažnosti kože lica. Enzimi u sirovom medu čiste pore i čine ih manje vidljivim.

med u sluzbi ljepote

Predstavljamo vam tri fantastična i prirodna tretmana za lice koji će pomoći da oporavite kožu od svih nečistoća koje nam se gomilaju zbog stresa, prljavog vazduha i loše ishrane!

1. Maska za lice koja hidrira i hrani kožu

Pomiješajte dvije kašike meda i dvije kašičice mlijeka. Zagrijte smjesu u mikrotalasnoj 20-ak sekundi, potom je nanesite prstima po licu. Ostavite da odstoji 10 minuta, zatim isperite vodom.

Med je odličan antiseptik i pomaže u smanjenju bora, a mlijeko sadrži mliječne kiseline, proteine, masnoće, vitamine A i D koji su efikasni u otklanjanju mrtvih ćelija i sprečavanju iritacije kože.

2. Piling za eksfoliranje i posvjetljavanje kože

Smutite zajedno dvije kašike ovsenih pahuljica, dvije kašike meda i kašiku tople vode. Bilo bi najbolje da ovas prvo istucate u avanu ili sameljete u blenderu (tako će piling biti djelotvorniji). Nanesite piling na lice, pa ga ostavite da odstoji 20-30 minuta. Nakon toga isperite vodom i nježnim peškirom.

Ovas će se stvrdnuti kako vam sve duže bude stajao, što će vas primorati da trljate jače kada ga budete skidali i time ćete uraditi efikasniji piling. Med može posvjetliti kožu, njegova protivupalna i antibakterijska svojstva mogu pomoći u smanjenju vidljivosti ožiljaka i regeneraciji tkiva.

3. Tretman za podmlađivanje i smirivanje kože

Sastojci: jedan avokado i kašika meda. Izgnječite cijeli avokado i dodajte kašiku meda, napravite smjesu i nanesite na kožu lica. Ostavite 15 minuta, zatim isperite mlakom vodom.

Avokado je pun zdravih masnoća, vitamina A, D i E koji utiču tako što mogu da osveže i najumorniju kožu! Takođe, učiniće vašu kožu elastičnijom i mekšom.

Još jedna pozitivna činjenica u nizu je da je med odlično sredstvo za čišćenje kože i pora lica. Djeluje poput usisivača kada su u pitanju nečistoće u našim porama, ostavljajući kožu blistavom i čistom. Osim toga, istovremeno je vlaži te koža postaje glatka, meka i baršunasta.