Ekipa "Soko Trebinje" pobjednik je treće "Ljubinjske kotlićijade", koja je danas organizovana u ovom mjestu.

kotlicijada ljubinje 2017

Drugo mjesto pripalo je ekipi "Dva fenjera", dok je treće mjesto osvojila ekipa "Baja i raja" - obje iz Ljubinja.

Pobjedničku ekipu činili su učesnici sa Trebinjskih brda - Vukovići, Raševići, Grujičići.

"Došli smo da uveličamo ovu manifestaciju i nadamo se da će prerasti u tradiciju. Ovakvih druženja nedostaje našem kraju", rekao je Petar Vuković, ispred ekipe "Soko Trebinje".

On kaže da je mišljenja da ni ostali gulaši nisu bili ništa lošiji od onoga što je ekipa iz Trebinja napravila, te da su odlučile nijanse.

"Važno je da smo se družili", dodao je Vuković.

Glavni kuvari za pobjedničku ekipu bili su Milošević, Kukić i Narančić.

branislav krulj

Ekipu "Dva fenjera" predvodio je Branislav Krulj, rodom iz Ljubinja, koji sada živi u Trebinju. Kaže da su posjetioci bili oduševljeni gulašom koji je spremio, te da se tražio tanjir više.

Branislav je svojevremeno bio i glavni kuvar u JNA.

"Prošao sam vojnu školu za kuvara u JNA, gdje sam učio od najboljih. Tada, te 1982. godine, postao sam i glavni kuvar mladoj vojsci", kazao je Krulj.

Prema riječima Desanke Radić, predsjednik KUD "Ljubinje", rekla je da svake godine ima sve više učesnika, navodeći da je sve krenulo od jednog običnog druženja.

"Evo vidite do čega smo došli. Ljudi su nas prepoznali i iz godine u godinu nas je sve više. Na zajedničkom ručku bilo je više od 700 ljudi", rekla je Radić.

Među učesnicima je bila i ekipa Mjesne zajedenice "Dubočica". Zadovoljni su svojim učešćem na ovoj manifestaciji jer su po prvi put na njoj.

"Drago nam je što smo učestvovali na današnjem druženju. Na ovakve manifestacije ćemo i ubuduće rado doći", rekao je Momo Novokmet.

U kuvanju najboljeg gulaša učestvovale su 22 ekipe, od toga 19 u takmičarskom dijelu i tri u revijalnom.

Organizatori ove manifestacije su bili lovačka sekcija „Svoj komod“ i KUD „Ljubinje“, uz podršku Opštine Ljubinje.

kotlicijada ljubinje 2017 kotlicijada ljubinje 2017