U Muzeju Hercegovine večeras je održan koncert polaznika Ljetne škole klasične muzike - za solo pjevanje i klavir, koja je po prvi put priređena u Trebinju.

ljetna skola klasicne muzike trebinje 2017

Na koncertu je učestvovalo sedam polaznika na klaviru i deset za solo pjevanje, koji su u toku osam dana radili sa docentom na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu Klaudijom Krkotić i profesorom klavira Viktorom Ivanovičem, koji predaje na Akademiji u Moskvi.

"Zadovoljna sam odzivom učenika i studenata, a više nismo mogli ni da primimo. Nadamo se da će ovo prerasti u tradiciju, a već sada planiramo da naredne godine proširimo Ljetnu školu na još odsjeka", rekla je Dušanka Babić, direktor Muzičke škole Trebinje.

Cilj je, dodala je ona, da se učenici i studenti usavršavaju umjetnički, da se upoznavaju i druže sa kolegama iz drugih gradova.

Prema riječima Klaudije Krkotić, koja je idejni tvorac ovog projekta, tražili su kvalitet i talente, te razmjenu vještina i iskustava između profesora i učenika.

"S druge strane, dobili smo velika prijateljstva i planove za budućnost. Dobili smo i mlade solo pjevače u Trebinju, a od septembra počinje i radionica za solo pjevanje u Muzičkoj školi", rekla je Krkotić.

U jednočasovnom programu predstavili su se na klaviru Jelena Ćosović, Tina Milivojević, Andrea Radović, Mili Bovan, Lana Perović, Ivana Kovač i Anja Riđešić, a u solu pjevanju: Marijana Gudelj, Anđela Svorcan, Marija Mišeljić, Marija Valentić, Jana Janković, Valerija Zajceva, Olivera Perunović, Ana Selivijostrova, Maja Zanata i Li Oksana Robertovna.

Ove godine školu su pohađali učenici i studenti iz Trebinja, Istočnog Sarajeva i Moskve.

Ova škola jedina je ovakve vrste u Republici Srpskoj.

Organizatori su bili Udruženje građana za njegovanje klasične muzike "Koral", Muzička škola Trebinje i Muzej Hercegovine.

Projekat je podržao Grad Trebinje.