Zrenjaninsko Udruženja Hercegovaca i prijatelja Hercegovine večeras je u Klubu priredilo izložbu fotografija Jovana Njegovića Drndaka pod nazivom "Svetlost Travunije", posvećenu dugogodišnjem predsjedniku ovog udruženja Udruženja Urošu Milojeviću (1940 – 2017).

izlozba uros milojevic trebinje (1)

Ovom postavkom nastavlja se tradicionalna saradnja zbratimljenih gradova Trebinja i Zrenjanina, koju je, dugi niz godina, požrtvovano njegovao upravo Uroš Milojević.

Milan Bjelogrlić iz ovog zrenjaninskog udruženja je rekao da je ova izložba fotografija zapravo posveta velikom posredniku, povezivaču, graditelju mostova.

„Sjećanje na prvog i doživotnog predsjednika Udruženja Hercegovaca i prijatelja Hercegovine. Jer životna opsesija Uroša Milojevića bila je ujediniti dva zavičaja“, istakao je Bjelogrlić.

izlozba uros milojevic trebinje (1)

Jovan Njegović Drndak je majstor fotografije i dugogodišnji je fotoreporter regionalnog lista „Zrenjanin“ .

Drndak kaže da su fotografije nastale u 48 sati prošle godine, kada ih je Uroš Milojević o Preobraženju okupio i poveo na hodočašće u Trebinje.

Oliver Mitrović, predsjednik Skupštine Zrenjanina uručio je sliku kao znak zahvalnosti i poštovanja gradonačelniku Trebinja Luki Petroviću.

izlozba uros milojevic trebinje (1)

Trebinjskoj publici predstavljene su 44 fotografije na 22 panoa.

izlozba uros milojevic trebinje (1)