Već deset godina, Streljački savez invalida Republike Srpske učesnik je Ljetne škole sporta u Trebinju, čiji je pokrovitelj Ministarstvo porodice, omladine i sporta.

strijelci invalidi pripreme trebinje

U prvoj grupi, na pripreme i rehabilitaciju, stigli su strijelci invalidi iz šest klubova.

Streljaštvo je sport koji licima s invaliditetom omogućava rehabilitaciju i druženje, a poslije određenog vremena i takmičenja.

Saša Jović, iz Banjaluke, kaže da je za dobre rezultate potrebna smirenost. Drugu godinu dolazi u Trebinje, gdje ima uslove za pripreme za takmičenja u domaćem programu.

Poslije deset godina učešća u kampu, tvrde strijelci, rezultati su vidljivi.

Streljački klub RVI Orao, iz Bijeljine, jedini je klub koji, zahvaljujući dobroj saradnji sa Streljačkim savezom Srbije, učestvuje na međunarodnim takmičenjima u međunarodnom programu.

Član ovog kluba Zdravko Crnogorac kaže da im ovaj kamp mnogo znači, prije svega, u odmoru i rehabilitaciji. Ističe i da  invalidi ovdje imaju mogućnost da realizuju program koji ne mogu da rade u redovnim aktivnostima.

Momčilo Bodiroga, iz Streljačkog saveza Republike Srpske, podsjetio je da je streljaštvo, kao sport, prilagođeno licima s invaliditetom. Naveo je i da su rezultati bolji nakon realizovanja programa u ljetnoj školi sporta.

U drugoj polovini godine, strijelce očekuju domaća i međunarodna takmičenja. Manji broj njih priprema se na rijetkoj i skupocjenoj opremi za međunarodna takmičenja.

Da bi program priprema bio zaokružen, već naredne sedmice u Trebinje će u okviru nove smjene stići šezdeset perspektivnih strijelaca iz svih streljačkih klubova iz Srpske.

Podršku sportistima pružili su Grad Trebinje i Republički streljački savez invalida.