Učesnici 22. džudo kampa u Trebinju počeli su sa prvim treninzima, a u narednih nekoliko dana kroz njega će proći više od 300 džudista iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Holandije, Republike Srpske i BiH.

dzudo kamp trebinje 2017

U Trebinje su stigla i tri olimpijca, koja su izazvala veliko oduševljenje među mlađim džudistima, kojim prenose svoje bogato iskustvo.

Iz Srbije je došao Aleksandar Kukolj, aktuelni prvak Evrope, učesnik Ljetnih olimpijskih igara u Riju, osvajač „Grand slem“ turnira u Tokiju i Abu Dabiju.

"Ovo mi nije prvi put da sam u kampu u Trebinju. Uslovi su odlični, atmosfera je veoma lepa i ovde je mnogo dragih ljudi koje poznajem", rekao je Kukolj.

Kaže da mu je drago što je uspio da uklopi trebinjski kamp u svoje planove, te da tako zajedno sa svojim kolegama po pojasevima napreduje i priprema se za Svjetsko prvenstvo u Budimpešti, koje se održava u septembru.

dzudo kamp trebinje 2017 Mitar Mrdić, Miodrag Mrdić, Aleksandar Kukolj, Larisa Cerić i Srđan Mrvaljević

"Pripreme su u punom jeku. Idemo dalje", naveo je on, dodajući da je za dobre rezultate potrebno dosta vremena, pažnje i discipline, te da džudo za njega ne čini odricanje već način života.

Na kampu u Trebinju trenira i Larisa Cerić, jedna od najboljih BH i evropskih džudistkinja.

Kaže da joj je uvijek drago kada dođe u Trebinje, jer je kamp iz godine u godinu sve bolji i bolji.

"Ove godine je došla džudo elita regiona. Kamp nikad nije bio bolji. Čestitke organizatorima i mogu slobodno da kažem da je ovo najbolji kamp u našoj zemlji", rekla je Cerić, dodajući da poslije priprema u Trebinju putuje na Svjetski kup u Minsk, u Bjelorusiju, nakon čega je očekuje Svjetsko prvenstvo za seniore i seniorke.

dzudo kamp trebinje 2017

Sa džudistima se druži i selektor reprezentacije Republike Srpske u ovom sportu Mitar Mrdić. On je naveo da su uslovi za treniranje više nego odlični, te da mu je drago što su neka od najboljih džudo imena došla u grad podno Leotara.

"Sami gosti ovog kampa govore o kvalitetu priprema, koje se održavaju pred svjetsko i balkansko prvenstvo", naveo je Mrdić, dodajući da će tokom kampa biti održano i polaganje za pojaseve.

Pored Kukolja i Cerićeve, na kampu u Trebinju je i Srđan Mrvaljević iz Crne Gore, koji je svjetski vicešampion, džudista koji je tri puta učestvovao na olimpijskim igrama.

Iz Holandije je u Trebinje došao Bruno Čulo, koji je prvak ove zemlje u džudou, a medalje je osvajao i na Balkanskom prvenstvu, kao i na još nekoliko internacionalnih takmičenja.

"Kamp je veoma jak, a tu su i najbolji sportisti ne samo Evrope već i svijeta, što je dodatni razlog da pohvalim ovaj kamp i poželim mu dosta uspjeha u budućnosti", kazao je  Čulo.

dzudo kamp trebinje 2017

Prema riječima Miodraga Mrdića, rad na kampu je podijeljen u četiri grupe i to u uzrasne kategorije pionira, kadeta, juniora i seniora.

"Tokom kampa biće održani i sudijski seminari, te obuke za trenere, koje svake godine izazovu veliko interesovanje najboljih džudo majstora", istakao je Mrdić.

Džudo kamp u Trebinju organizuju Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Džudo savez RS, Gradska uprava Trebinje i Džudo klub „Leotar“ u okviru "Ljetne škole sporta".