Spektakularnim vatrometom večeras je otvorena istočna kapija "Grada Sunca", u okviru koje se nalazi akva park u koji je investitor Rodoljub Drašković uložio više od 25 miliona KM.

grad sunca otvaranje trebinje 2017 (2)

Otvarajući ovaj jedinstven projekat, Drašković je poručio okupljenim Trebinjcima i mnogobrojnim gostima da je presrećan kada vidi sva veličanstvena zdanja koja su izgrađena i čekaju svoje prve posjetioce.

„Razmišljam već o drugim projektima koji tek slijede. A u 'Grad Sunca' će biti uloženo više od 200 miliona KM“, rekao je Drašković, dodajući da će žurka na vodi biti održana u petak veče, kada će i zvanično biti otvoreni svi bazeni.

Poručio je da nikada neće zaboraviti svoje korijene i narod ovog kraja.

grad sunca otvaranje trebinje 2017 (2)

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović je kazao da mu je veliko zadovoljstvo što je Trebinje dobilo ovako impozantan objekat, što je rezultat entuzijazma i patriotizma Rodoljuba Draškovića.

„Svi smo mu neizmjerno zahvalni što je počeo da gradi ovaj projekat, specifičan u cijeloj Republici Srpskoj, a koji će značiti ne samo našem gradu, već i cijeloj regiji“, naveo je Petrović.

On je kazao da će nakon što cijeli kompleks bude otvoren, posao dobiti oko 1.700 ljudi, ističući da je sva neophodna dokumentacija već u proceduri, nakon čega će biti potpisane potrebne dozvole.

„Organizovaćemo prevoz na svakih 15 minuta za sve građane Trebinja do Grada Sunca“, naveo je Petrović.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupali su članovi GKUD "Alat Svislajon".

Akva park čini šest velikih tobogana, a prostire se na 79.000 metara kvadratnih.

Ovaj projekat grade lokalne firme i preduzeća iz regiona.

Grad Sunca će se graditi u nekoliko faza i kada bude u potpunosti završen moći će da primi oko 20.000 ljudi.

Prva faza obuhvata akva park, dino park, ulaznu građevinu, šest ugostiteljskih objekata, tri dječije igraonice, vip sadržaje, druga kompleks hotela i sportskih sadržaja, treća oko 400 tipskih vila, a četvrta voćarsko-vinogradarski predio.

Saobraćajni kolaps je duž cijelog puta ka Dražin Dolu, pa je saobraćaj usmjeren i prema Dužima.

Uskoro više fotografIija OVDJE.