Zasjedao Štab za vanredne situacije – Kreće velika akcija gašenja požara, vatra se ubrzano širi prema naseljima

Autor: Božo Morić Foto: Ilustracija
TREBINJELIVE 27. 06. 2017. - 23:25h

U ranim jutarnjim časovima biće pokrenuta velika akcija gašenja požara koji je na području više sela na Zupcima aktivan već pet dana, a čije širenje je prema gradskim naseljima veoma ubrzano, potvrđeno je za TrebinjeLive.info u Gradskoj upravi.

pozar

Ova odluka donesena je na sjednici Štaba za vanredne situacije, koji je večeras zasjedao.

Odlučeno je da se svim licima koja gase ovaj požar daju na raspolaganje svi raspoloživi resursi, jer vatrena stihija prijeti da pređe preko Golog brda, dok se njen drugi krak širi prema Orovcu i Lastvi.

Požar ima i treći krak koji je aktivan na području zubačkih sela Željevo i Rapti, te se ponovno širi prema selu Turmenti.

U zajedničku akciju gašenja, pored pripadnika Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje, dobrovoljnog vatrogasnog društva „Lastva“ i Civilne zaštite, od ujutro će se uključiti i pripadnici Civilne zaštite Hidroelektrana na Trebišnjici /HET/ i Centra za gazdovanje kršom.

Cilj je, kako je večeras odlučio Štab za vanredne situacije, da se pokuša presjeći pojas požara koji se ubrzano približava gradskim naseljima, kako bi se spasila sva pokretna i nepokretna imovina građana.

Postoji opravdana sumnja da bi, ukoliko se ne zaustavi, vatrena stihija vrlo lako mogla da zaprijeti i brdu Crkvina i kompleksu Hercegovačka Gračanica.

Požarna linija duga je više kilometara, a zbog nepristupačnog terena otežano je gašenje.

TAGOVI:

Komentari

Manje helikopteta vise kanadera. Ali jok NJEMU treba helicopter svake godine

Odgovori

Pa gdje su kanaderi i helikopteri što su prošle godine gasili požare?
Možemo očekivati grijanje u ljetnjem periodu.
Oho večeras što vidim sa prozora je više nego katastrofa

Odgovori

Pod hitno imenovati Miodraga Batinića za komandira vatrogasaca ! Od seljana sam čuo da se pod njegovom nadzorom radilo odgovorno i savjesno…ovi ostali poslije njega su samo glumili nekakve komandire a na licu mjesta ih nije nigdje bilo !! Nepristupačan teren nije izgovor kada je vatra u pitanju jer ako je već tako onda bi vatrogasci trebali u vremenskom periodu od devet mjeseci ,kada nema požara, uvježbavati gašenje požara na nepristupačnom terenu !

Odgovori

Do „90. nijesu postojali nepristupačni tereni,dođe autobus pred fabriku pokupi ljude i ideš i gasiš,zato i nije bilo ovako katastrofalnih požara. Čujem od mještana Turmenata da je požar u začetku bio ugašen,ali se niko nije sjetio da požarište treba osigurati dežurstvom,i u toku noći dunu vjetar i sada imamo katastrofu. Tako da sada plaćamo danak neiskustvu (da ne kažem nesposobnosti) političkih kadrova koji su na čelu civilne zaštite i vatrogasne jedinice,ali to nas više ne začuđuje,navikli smo da je tako u svim porama društva rade podobni a ne sposobni!

Odgovori

KANADER-hahahahaha.Da ga pune na Bileckom jezeru.Boze mili koji likovi,koja razmisljanja.

Odgovori
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
9.000+
dnevnih
posjeta
270.000+
mjesečnih
čitanja
665.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.100+
fejsbuk
sviđanja