Članovi Udruženja likovnih umjetnika istočne Hercegovine "Milorad Ćorović" večeras su na Trgu slobode u centru grada organizovali godišnju izložbu na kojoj su predstavili četrdesetak svojih radova.

izlozba uluih milorad corovic trebinje 13

Predsjednik Udruženja Nina Lojović-Milinić rekla je Srni da su zadovoljni rezultatima petogodišnjeg rada, ističući da su radovi nastajali na području Hercegovine, da su različite tematike i da je svaka slika priča za sebe.

"Nastojali smo da na papir prenesemo i sve ljepote naših krajeva i da što vjerodostojnije prikažemo ono čime raspolažemo", istakla je Milinićeva.

Ona je dodala da su izloženi i radovi članova Udruženja koji žive u Beogradu, Sarajevu, Višegradu i Brčkom, a koji su porijeklom iz Hercegovine.

izlozba uluih milorad corovic trebinje

Milinićeva kaže da su radove izložili na atraktivnoj lokaciji i da je osim domaćeg stanovništva veliku pažnju privukla i turistima iz inostranstva koji borave u ovom gradu i koji su s velikim interesovanjem i na ovaj način upoznavali Hercegovinu i njen mentalitet.

Prisutnim posjetiocima obratile su se i članovi Udruženja Tatjana Topalović i Snežana Domazet.

Udruženje likovnih umjetnika istočne Hercegivine postoji već pet godina i do sada su imali više izložbi na području ove regije, a u planu je da se predstave i u inostranstvu.

izlozba uluih milorad corovic trebinje 2