Poslije više decenija, u Trebinju se ponovo počeo igrati vaterpolo. Ovoga puta, umjesto u rijeci Trebišnjici, mladi vaterpolisti Plivačkog vaterpolo kluba /PVK/ "Leotar" treniraju u Olimpijskom bazenu "Banje".

vaterpolisti leotara trebinje trening (2)

Uskoro će stići i originalni golovi, a u ovom klubu se nadaju da će se uz pomoć prijatelja iz Vaterpolo kluba "Jadran" iz Herceg-Novog vratiti staru slavu ovom sportu u gradu na obalama Trebišnjice.

Predsjednik PVK "Leotar" Zoran Čučković, rekao je da su budući vaterpolisti zadovoljlili test, te da su uspješno ispravili stilove plivanja i disanje, a da uveliko rade i sa loptom, kako bi se što prije formirale uzrasne grupe - juniori, kadeti i seniori.

Na "Banjama" su postavljeni i spoljašnji reflektori, a već od 1. jula u funkciji će biti i oni unutar bazena, obećao je Čučković, napominjući da budući vaterpolisti treniraju svako veče osim nedjelje

 

Sa veterpolistima radi Nikola Lješković, koji kaže da je veliki broj zainteresovanih, koji su spremni da intenzivno treniraju i trude se, jer su te dvije stvari najbitnije za uspjeh u ovom sportu.

Čestitke za ponovno pokretanje vaterpolo kluba su stigle iz beogradskog "Partizana", koji se, takođe, neće libiti da pomogne koliko može svojim mlađim kolegama u "Leotaru".

vaterpolisti leotara trebinje trening (2)