Trebinjskoj publici predstavljena izložba „Transferi“ od troje umjetnika

Autor: Ž.K./TrebinjeLive Foto: TrebinjeLive
TREBINJELIVE 13. 06. 2017. - 22:03h

U Galeriji Kulturnog centra večeras je otvorena izložba radova umjetnika Željke Momirov, Ljubomira Vučinića i Đorđa Arnauta pod nazivom „Transferi“.

Izlozba transferi trebinje

Na izložbi su prikazane digitalne štampe sa ličnim poetikama i viđenjima samog naziva transferi – šta bi to, u stvari, moglo da bude.

Željka Momirov je predstavila geometrijske transfere koji su prepoznatljivi u liku figure samog autora, ali se transformišu u vidu matematičke matrice, gdje imaju istu poziciju, ali različite boje.

„Svaka se boja pomjera za jedno mjesto i dobija se prost primjer matematičke kombinatorike“, rekla je Momirov.

U trensferima Đorđa Arnauta viđeni su citati iz književnosti, razne vinjetice, a povezane su priče i fotografije.

„Ja sam na tome sebe ubacio kao posmatrača, kao svjedoka svega što se dešava“, istakao je Arnaut.

On to zove digitalni kolaži, jer se prikazi moraju i čitati i gledati.

Izlozba transferi trebinje

„Ovo je život koji mi živimo i na jedan način je transformisan u  ovo likovno djelo koje pokušava da skrene pažnju  na sve to što svako od nas doživljava svaki dan“, pojasnio je Arnaut.

Ljubomir Vučinić je pasionirani slušalac džeza i skupljač svih ploča i CD-ova koje se bave ovom muzikom. Sva njegova umjetnost zasnovana je na džezu i ovo je samo dio onoga što on promišlja o ovoj muzici i kako taj zvuk može da pretoči u likovnu umjetnost.

Ovi umjetnici zajedno rade od 2010. godine i ova izložba je nastavak projekta pod različitim nazivima, ali istim modifikacijama – „Blek end vajt“, „Digital transfera“ i „Transferi“.

Izložba je otvorena u narednih 15 dana.

TAGOVI:

Komentari

Poštovani Administrator-e, ništa vam od vijesti ne „promiče“ i zbog toga pohvale za vas, ali ne mogu da ne primjetim da ste izostavili pisati o problemu koji imaju nekoliko hiljada stanovnika MZ Zasad, jer je ulica Vožda Karađorđa (jedina koja vodi iz grada do Zasada) zatvorena već desetak dana.
Naime neka dala-bu je napravila stambenu zgradu na ulasku u Zasad ispod ulice Vožda Karađorđa i kada je dala-bu završio zgradu i prodao stanove sjetio se da nema septičku jamu niti kanalizaciju…i sada je zagradio ulicu Vožda Karađorđa već desetak dana i treba mu makar još toliko da to završi.
Ja svaki dan da bi koristio automobil do svoje kuće zaobilazim od grada preko Dražindola do kuće i obratno, što čini nekih desetak kilometara zaobilaženja, nekada i više puta dnevno. Pitam se ko će meni platiti troškove goriva, izgubljeno vrijeme…?
Ovo je sramota i za gradsku vlast koja mu je to dozvolila! Građani Zasada su ogorčeni na svakoga pa i na predsjednika ili predstavnika MZ Zasad izvjesnog Lakića koji takođe nije ni pokušao ništa da uradi. Nedavno smo glasali za njega i pogriješili…
Na kraju izvinjavam se svim čitaocima ovog naslova, tj. ove teme što sam sa namjerom pisao o potpuno drugom problemu!

Odgovori

I ja sam ogorčen zbog istog problema, bravo za Ogorčenog

Odgovori

Trebalo bi blokirati Glavnu ulicu na par sati…Jedino tako ca se uozbiljiti nadlezni, jer je receno da ce blokada trajati do 13. juna,tj. juce, a izgleda da nece jos makar 5 dana zavrsiti radove.Katastrofa!

Odgovori

Ne komentarise ni Vukan, jer je investitor SDS-ovac Jovo Ateljevic.Cist primjer da i on bira koga ce prozivati, iako zivi 50 m od raskopane ulice i obilazi 7 km da dodje do grada. SRAMOTA!

Odgovori

Jeste, uzas zaista! Zasad je isao preko Drazindola I kad se radila glavna ulica, niko nije rijeci rekao, svi su imali strpljenje za opste dobro, ali ovo je strasno. Idemo poljem, izlokanim putem, unistena auta a kraj radova se ne nazire!!!

Odgovori

Jeste, uzas zaista! Zasad je isao preko Drazindola I kad se radila glavna ulica, niko nije rijeci rekao, svi su imali strpljenje za opste dobro, ali ovo je strasno. Idemo poljem, izlokanim putem, unistena auta a kraj radova se ne nazire!!!

Odgovori

strpljenje komsince kao nekad.i ovo ce proci ali danas nervoza udarila opravdano.nismo vise tako mladi kao nekad.

Odgovori
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
11.000+
dnevnih
posjeta
350.000+
mjesečnih
čitanja
900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.400+
fejsbuk
sviđanja