Razgalili lica Trebinjaca – Učenici Muzičke škole priredili godišnji koncert

Autor: Ž.K./TrebinjeLive Foto: TrebinjeLive
TREBINJELIVE 21. 05. 2017. - 22:43h

U Kulturnom centru u Trebinju održan je tradicionalni godišnji koncert učenika osnovne i srednje Muzičke škole pred kraj školske godine.

koncert muzicka skola tb (2)

Koncert su otvorili Hor pripremnog razreda i osnovne škole sa pjesmama „Ah, što volim“, „Na slovo, na slovo“, a nakon toga su svoje umijeće na instrumentima pokazali Lana P., Teodora, Marina, Irena, Vanja, Jelena, Kristina, Isidora, Irina, Lana, Marija, Lana, Milica, Anja, Tadija, Miloš, Matija, Mili, Nenad i Dragan.

Izvođena su djela Baha, Baklanova, Babića, Šuberta, Bokerinija, Šostakoviča, Lista, Mocarta, Rahmanjinova…

Na koncertu su učestvovali učenici Hora pripremnog razreda, osnovne škole i hora srednje škole, orkestri harmonika i violina, kamerni ansambl gitare, a nastupali su i solisti sa svih odsjeka koje ima Muzička škola i to klavir, gitara, violina, viola, harmonika, violončelo i flauta.

koncert muzicka skola tb (2)

U ovoj školskoj godini učenici Muzičke škole učestvovali su na 14 takmičenja i osvojili su 47 nagrada.

„Uspješna školska godina je za nama, a nagrade su osvojene uz veliki trud učenika i profesora koji su i vikendom radili sa svojim učenicima“, rekla je direktor Muzičke škole Dušanka Babić.

Među nagrađenima u školskoj 2016/2017. godini je Marina Mučibabić, koja je sa tri učenika na kojima je sudjelovala vratila se sa dvije prve i jednom drugom.

koncert muzicka skola tb (2)

„Ove nagrade mnogo znače za mene i mnogo dugujem mojoj nastavnici Nedi Tanasijević koja je puno radila sa mnom“, rekla je Marina.

U ovoj školskoj godini učenici su nastupali na 14 takmičenja i to u Splitu, Banjaluci, Kragujevcu, Sarajevu, Novom Sadu, Bijeljini, Tivtu, te u u Austriji i Italiji.

koncert muzicka skola tb (2)

Komentari

Trebinje živi punim plućima……:)Drago mi je da se grad kulturno uzdiže!

Odgovori
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
9.000+
dnevnih
posjeta
270.000+
mjesečnih
čitanja
665.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.100+
fejsbuk
sviđanja