U Hrvatskoj su danas održani lokalni izbori, a prema rezultatima sa biračkih mjesta, u Dubrovniku u drugi krug za novog gradonačelnika boriće se HDZ-ov Mato Franković i HNS-ov Valentin Dujmović.

lokalni izbori dubrovnik kandidati za gradonacelnika

I jedan i drugi očekuju pobjedu u drugom krugu izbora.

Franković je u izjavi za hrvatske medije kazao da je HDZ ostvario pobjedu na svim biračkim mjestima poslije osam godina provedenih u opoziciji, ali da mu preostaje pobjeda u drugom krugu izbora.

"Za sada osvajamo devet vijećničkih mandata, a najvjerovatnije će to biti i deset, pa većinu u Gradskom vijeću neće biti teško složiti, jer ćemo lako doći do 13 ruku", rekao je uvjerljivo Franković.

I Njegov protivnik Valentin Dujmović ne sumnja u pobjedu u drugom krugu. Računa, kaže, da će dobiti podršku glasača SDP-a i DUSTRA.

"Siguran sam da ću dobiti njihove glasove i pobijediti u drugom krugu", naveo je, ništa manje uvjerljivije, Dujmović.

Iako su u taboru HDZ-a već proglasili pobjedu, na lokalnim izborima u Dubrovniku ljevica je djelovala razjedinjena, pa mnogi u gradu ispod Srđa vjeruju da HDZ-ovom kandidatu neće biti nimalo lako u drugom krugu i da je slavlje preuranjeno.

Dubrovčani su danas birali novog gradonačelnika među sedam kandidata, te vijećnike u Gradskom vijeću. Izbori su održani i za nivo županije.