U 16. kolu Prve lige Republike Srpske u rukometu u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" RK "Leotar" pobijedio je RK "Laktaši" iz istoimene opštine rezultatom 40:25 (27:13).

rk leotar laktasi

Od početka utakmice Trebinjci su ušli motivisano da što prije steknu prednost.

Nakon vođstva Leotara od 13:9, u 13. minutu domaći za deset minuta prave seriju 10:1, i stižu do rezultata 23:10.

Do kraja poluvremena povećali su prednost tako da je najveća razlika u prvom poluvremenu iznosila 27:13, i tim rezultatom je i završeno prvih trideset minuta.

U drugom poluvremenu Trebinjci su nastavili punom parom tako da su u 45. minutu dolašli do najveće razlike na utakmici - 35:16.

Tada je domaći trener Dragiša Koraćević uveo u igru mlađe snage koje su opravdale njegovo očekivanje i dale veliki doprinos pobjedi.

Utakmica je završena rezultatom 40:25.

U redovima domaćina istakla su se oba golmana i to u prvom poluvremenu Budović sa 13 odbrana i jednim sedmercem, a Savović je u drugom poluvremenu imao isti učinak u odbranama.

Nakon utakmice trener Dragiša Koraćević rekao je da su njegovi igrači ozbiljno ušli u utakmicu i stvorili dobru zalihu golova

U subotu Leotar gostuje u Kozarskoj Dubici ekipi "Kozara MP".

Nakon 15 kola rukometaši Leotara imaju 34 boda.

RK "Leotar": Savović, Vukalović, Komnenović 3, Bojović 1, Pervan, Kolovrat 4, Draganić 7, Miloš Uljarević, Spaić 6, Kapor 36, Šegrt 1, Inić 6, Ninković 4, Radovan Uljarević 6. Trener: Dragiša Koraćević.

RK "Laktaši": Savanović, Nikola Janjuš 7, Žunić, Nemanja Janjuš 1, Veljenčić 7, Janjić, Pejaković, Grahovac 7, Vujmilović 3. Trener: Milan Šironjić.