Policija će u narednom periodu na području Hercegovine akcenat staviti na kontrolu vozača motocikala i mopeda, ali i na brzinu kretanja vozila, rekao je Srni načelnik Sektora policije Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa.

stop policija

Laketa je objasnio da će kontrole biti provedene da bi se preduprijedile saobraćajne nezgode i postigla bolja bezbjednost saobraćaja.

On je napomenuo da je u prva tri mjeseca ove godine evidentirano 78 saobraćajnih nezgoda, iz saobraćaja je isključeno 175 vozača od kojih 102 zbog vožnje pod dejstvom alkohola, 55 zbog vožnje prije sticanja prava na upravljanje vozilom, a 16 zbog vožnje pod uticajem opijata.

Laketa je rekao da je značajno smanjen broj narušavanja javnog reda i mira, te naveo podatak da u prva tri mjeseca nije evidentiran nijedan maloljetnik, dok ih je u istom periodu prošle godine bilo pet, da nije bilo napada na policijske službenike, kao i da je smanjen broj evidentiranog nasilja u prodici.

Prema njegovim riječima, najviše počinjenih prekršaja odnosi se na tuču i fizički napad.

"Sila je upotrijebljena tri puta radi uspostavljanja javnog reda i mira, što je manje za osam u odnosu na isti period prošle godine", dodao je Laketa.

Najveći broj prekršaja počinjen je u periodu od ponoći do 2.00 časa na ulicama i trgovima.

Laketa je napomenuo da su u prethodnom periodu posebno kontrolisani ugostiteljski objekti i druga mjesta koja su od ranije označena kao mjesta sa najviše narušavanja javnog reda i mira, odnosno posluživan je alkohol licima u pijanom stanju i maloljetnicima.

"Ove aktivnosti biće nastavljene s ciljem očuvanja stanja bezbjednosti", poručio je Laketa.