Investicionu konferenciju, koja se održava u Trebinju 26. i 27. maja, činiće četiri panel diskusije na kojima će biti predstavljeni infrastrukturni projekti, razvojni potencijali u poljoprivredi i turizmu, te zakonodavno-pravne beneficije koje nudi naš grad potencijalnim investitorima.

investiciona konferencija trebinje maj 2017-min

Na konferenciji će učešće uzeti više desetina investitora iz Republike Srpske i regiona, a očekuju se i privrednici iz Ruske Federacije i Narodne Republike Kine, kažu za TrebinjeLive.info u Gradskoj upravi.

U petak, 26. maja, biće održane tri panel diskusije. U okviru infrastrukturnih projekata govoriće se o izgradnji glavne obilaznice oko grada čija je vrijednost oko 25 miliona KM, te o izgradnji sportskog kompleksa neposredno uz "Grad Sunca", trećoj fazi vodovodnog sistema, plivačkom kompleksu sa hotelima i ostalim pratećim sadržajima na "Banjama", te projektu navodnjavanja Petrovog i Popovog polja.

Proizvodnja organske hrane i ljekovitog bilja - biće tema panel diskusije o poljoprivredi, dok će u okviru trećeg panela - turizma, biti riječi o turističkim potencijalima najjužnijeg grada Republike Srpske, s akcentom na sve oblike ove grane privrede - manifestacioni, kongresni, vjerski...

Konferencija se završava u subotu, 27. maja, panel diskusijom na temu zakonodavno-pravnih aspekata i beneficija ulaganja u Trebinje, koje na raspolaganju imaju svi zainteresovani investitori u realni sektor i nova radna mjesta.

Učesnici će zatim obići Trebinje u pratnji domaćina - gradonačelnika Luke Petrovića, njegovog zamjenika Mirka Ćurića i predsjednika Skupštine grada Dragoslava Banjka.

„Mi smo se opredijelili da industrijsku zonu povećamo na nekih 200 hektara, već je u izradi nacrt zoning plana, želimo da u industrijskoj zoni damo rentu za nula maraka svakome ko hoće tamo da kupi prostor i zapošljava radnike, obezbijedićemo i svu infrastrukturu koja trenutno nedostaje, povoljne kredite. Trebinje svojim pogodnostima mora da parira drugim sredinama, a investitori žele da znaju tačno koje su to prednosti“, rekao je Petrović.

Potencijalni investitori će na raspolaganju imati i veb sajt i katalog investicija, koji su specijalno pripremljeni za Investicionu konferenciju, a koji će pored srpskog jezika biti dostupni i na engleskom jeziku.

Trebinje će biti predstavljeno kao mjesto za budućnost, ideje i vizije.

Investiciona konferencija biće održana u Kulturnom centru.