U Muzičkoj školi u Trebinju priređen je koncert učenika ove ustanove koji su osvojili nagrade na muzičkim festivalima u Banjaluci, Splitu, Beogradu i Ugljeviku.

Muzicka skola koncert

U jednočasovnom programu učestvovalo je 23 učenika od prvog razreda osnovne do četvrtog razreda srednje Muzičke škole, koji su svirali na harmonici, gitari, violi, flauti, violini, klaviru.

Ispraćeni gromoglasnim aplauzom prisutnih, čule su se kompozicije Baha, Nortona, Babića, Lista, Šostakovića, Rahmanjinova, Makonena.

Lana Mišović, učenica prvog razreda osnovne Muzičke škole, koja je na violi osvojila treću nagradu na Međunarodnom takmičenju u Splitu, kazala je da se posebno zahvaljuje svojoj nastavnici Milici Dimitrić, koja joj je cijelo vrijeme pružala podršku i vjerovala u njen uspjeh.

Muzicka skola koncert

"U početku mi se viola nije svidjela, ali kako su prolazili časovi sve sam je više zavoljela. Sada svaki dan vježbam po jedan školski čas", kazala je Lana.

Ponosni su, pored profesora, večeras bili i roditelji mladih trebinjskih muzičara. Osmijeh na licu, aplauzi, ali i pokoja suza radosnica.