Još jedno uspješno Republičko finale u Trebinju je iza nas, i to ono u sportskoj gimnastici. Oko 60 učesnika iz svih regija osim Sarajevsko-romanijske uzelo je učešće na ovom, za Trebinje, možda i najvažnijem takmičenju posljednjih godina, kada su u pitanju Male olimpijske igre /MOI/ Republike Srpske.

republicko takmicenje u sportskoj gimnastici (2)

Važno je zbog potrebe da se sportska gimnastika i samo takmičenje približe nastavnicima, kako bi u narednim godinama imali mnogo više učesnika.

Tome u prilog ide i činjenica da je iz Trebinja ove godine bilo sedam takmičara, a jedan od njih, Nemanja Đerković iz Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“, osvojio je prvu medalju za Hercegovinu i Trebinje, u okviru MOI RS, u disciplini parter od prvog do petog razreda.

Manifestacija je počela zagrijavanjem učesnika i svečanim otvaranjem. Zastavu Malih olimpijskih igara iznijeli su Ana Lipovac, Ivana Ćejić, Demijan Klindić, Andrej Varnica i Aleksej Čudić, aktuelni pobjednici posljednjeg Republičkog finala.

Nakon pozdravne riječi direktora Gimnazije „Jovan Dučić“ Miša Pešića, goste su zabavili članovi Plesnog kluba „Maris“ Trebinje.

Takmičenje je svečano otvorio predsjednik Skupštine grada Trebinja Dragoslav Banjak, koji se riječima podrške obratio učesnicima – učenicima, nastavnicima i roditeljima.

Tehnički organizator takmičenja bila je Gimnazija „Jovan Dučić“, uz pomoć Gimnastičkog saveza Republike Srpske i Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“, u čijoj dvorani je sve organizovano.

republicko takmicenje u sportskoj gimnastici (2) republicko takmicenje u sportskoj gimnastici (2) republicko takmicenje u sportskoj gimnastici (2)