Boško Koprivica je na Božić napunio 90 godina, a zdravog života se ne odriče ni u poznim godinama.

bosko koprivica teretana trebinje

Svake sedmice tri puta ide u trebinjsku teretanu. Dolazi rano ujutro, trening mu traje oko 45 minuta i kaže da mu nije nimalo naporno.

Boško se zagrijava na traci desetak minuta, a zatim uradi još nekoliko vježbi i „isproba“ svaku spravu.

 - Radim sedam do osam vježbi za jedan trening, koje mi mnogo koriste. Ne osjećam opterećenje i nisam umoram poslije treninga. Osjećam se zdravo, rekreirano i ne pijem nikakve tablete - kaže Boško.
Priznaje da decenijama ima svoju ljekarsku terapiju koja glasi: rad, rad i samo rad.

- Uvijek sam u životu imao određeno vrijeme za rad, za spavanje i kretanje. Sedamdeset godina sam na dijeti, ali se ne uzdržavam od jela već pazim koliko jedem i kako ću potrošiti ono što sam pojeo - objašnjava ovaj vitalni starac.

Navodi da se nikada nije profesionalno bavio sportom, ali je cijelog života bio rekreativac.

- Kao mlad sam  igrao fudbal u „Željezničaru“ i „Spartaku“ iz Subotice, ali to je jedna kratka epizoda, tako da ne mogu reći da sam bio previše sportista, ali rekreativac uvijek. Vježbaonice koje su u posljednje vrijeme popularne su dobre za sve generacije, a uslovima u ovoj u koju dolazim sam izuzetno zadovoljan - ističe on.

Ekonomista po struci, u penziju je otišao prije skoro pet decenija, ali je  u privatnoj firmi radio do unazad tri mjeseca.

- Vozim auto i sada bez problema odvezem do Beograda, a mislim da bih mogao i do Pariza, tako se osjećam - kaže bez lažne skromnosti.

Boško je 1938. godine polagao prijemni ispit za tadašnju trebinjsku gimnaziju, a nakon Drugog svjetskog rata život ga je odveo u Sarajevo, Suboticu, Beograd i Šabac.

Prije nekoliko godina sa suprugom se vratio u Trebinje.