U Narodnoj biblioteci u Trebinju večeras je priređeno književno veče pjesnika Gorana Poletana iz Adelanda u Australiji, koji je predstavio svoj pjesnički opus.

knjizevno vece gorana poletana trebinje (1)

Pored uspješnog književnog rada, Goran Poletan je i prirodnjak koji se bavi alternativnom medicinom i pravljanjem čajeva od prirodnih trava, a ujedno je i  veliki svjetski putnik.

"Ja sam pjesnik više iz neke potrebe, da se nešto kaže na interesantan način. Razmišljam više o samoj temi, nego što koristim poeziju da bih pokazao neka svoja osjećanja", rekao je Poletan.

On je dodao da kroz svoju poeziju govori o istoriji, koja je nekad predstavljena kroz prozu koja je kombinacija žanra fikcije i dokumentarnog.

U njegovim književnom stvaralaštvu, žarn je u službi određene teme, a u posljennje vrijeme posebno je fokusiran na promociju svojih djela putem interneta.

"Neke od mojih knjiga su na srpskom, engleskom, poljskom jeziku, tačnije prevedene su ukupno na 12 stranih jezika. Čitaju ih ljudi u čitavom svijetu, što mi je posebno drago, jer je publika veoma široka", dodao je Poletan.

Drago mu je što je imao priliku da svoje knjige predstavi u Trebinju, koga vidi kao centar hercegovačke kulture, ali i mjesto koje, poslije Beograda i Novog Sada, treba posjetiti i u njemu nešto reći.

U programu su učestvovali i pjesnik Anđelika Kučinar, dok je stihove autora kazivala Nelica Bošković.

Književno veče su organizovali Narodna biblioteka Trebinje, Književna zajednica Jovan Dučić i gradski odbor "Veterana" Trebinje.

knjizevno vece gorana poletana trebinje (1)