U Galeriji Kulturnog centra večeras je zamjenik ministra prosvjete i kulture Republike Srpske Tanja Đaković otvorila izložbu radova diplomiranih studenata Akademije likovnih umjetnosti iz našeg grada koji su nastali u proteklih 20 godina.

izlozba alu

Ona je kazala da joj je veliko zadovoljstvo što ima priliku da otvori jednu ovakvu izložbu, ističući da je veoma bitno što studenti i profesori ALU imaju mogućnost da izlažu u modernim galerijama, kakva je trebinjska.

"Novi prostori su dodatna motivacija za umjetnike, a ova galerija daje nadu da podstrek da kultura može da uzme zamah u Republici Srpskoj i da dođe na visoki nivo", rekla je Đaković.

Đaković je istakla da Ministartsvo prosvjete i kulture ima namjeru da još više sarađuje sa jedinicama lokalne uprave, kako bi se dodatno unaprijedio život u lokalnim zajednicama.

"Svjesni smo da kad lokalne zajednice imaju kvalitetan kulturni program, to znači da je kvalitet kulturnog života na području Srpske na dobrom nivou", istakla je Đaković.

izlozba alu

Na izložbi se predstavilo 65 umjetnika sa 69 radova, a prikazan je presjek stvaralaštva diplomiranih studenata u proteklih 20 godina. Na izložbi su i radovi sadašnjih profesora, koji su nastali za vrijeme njihovog studiranja.

"Ovo je i autoportret akademije likovnih umjetnosti, jer je prikazano unutrašnje tkivo akademije, a to su studenti", rekao je Marko Musović, dekan trebinjske Akademije.

On je dodao da je sam izložbeni prostor definisao koncept izložbe.

Izložbu su organizovali Akademija likovnih umjetnosti i Galerija Kulturnog centra.

izlozba alu