Od nove plivačke sezone u junu, Trebinjci će imati mogućnost da koriste usluge noćnog kupanja u otvorenom olimpijskom bazenu "Banje", potvrdio je za TrebinjeLive.info vršilac dužnosti direktora Javne ustanove "Bazeni" Zoran Čučković, najavljujući brojne investicije na dva postojeća kupališta - na Banjama i u Bregovima.

bazen banje trebinje

On je pojasnio da će biti postavljena 44 reflektora u sami bazen, kao i dodatna četiri vanjska reflektora, koja će kupačima omogućiti da steknu utisak kao da se kupaju danju.

Nova rasvjeta na otvorenom bazenu na Banjama iskoristiće se i za održavanje prigodnih kulturnih manifestacija, koje će dati posebnu čar ljetnim manifestacijama koje se održavaju u Trebinju, pojasnio je Čučković.

"Već smo razgovarali sa predstavnicima trebinjskih hotela koji su prihvatili našu ponudu da svojim gostima predlože noćno kupanje", rekao je Čučković.

On je istakao da će sav prihod od karata i bifea biti preusmjeren u rekonstrukciju nastrešnica, tribina, prilaza bazenu, čime će otvoreni bazen dobiti mjesto kakvo i zaslužuje.

zoran cuckovic

Uporedo sa postavljanjem reflektora, biće rekonstruisani toaleti, svlačionice, mermerne ploče oko velikog bazena, a biće riješen i dugogodišnji problem sa grijanjem vode uz ugradnju elektronskih tuševa koji će omogućiti efikasniji rad ovog sistema.

"Sve ove radove izvodimo uz pomoć Hidroelektrana na Trebišnjici /HET/ i Elektroprivrede Republike Srpske, tako da će bazen dočekati plivače u potpuno novom ruhu, na oduševljenje svih", najavio je Čučković.

U novoosnovanoj ustanovi neće stati na ovome. Najavljuju i rekonstrukciju kupališta u Bregovima. Do kraja maja biće rekonstruisani toaleti, posađena nova trava, te popravljene ljuljaške i klackalice koje su devastirane.

bazen u bregovima

Uradiće se, obećao je Čučković, i dno baze koje godinama pravi problem mnogobrojnim kupačima, a iduće godine biće posađeno novo drveće koje će stvoriti dodatni hlad na omiljenom kupalištu svih generacija Trebinjaca.

Uz sve ovo, radovi na izgradnji modernog zatvorenog olimpijskog bazena teku planiranom dinamikom. Rok je 580 dana, a prvi kupači očekuju se već na ljeto 2018. godine.

Iz "Bazena" već su uputili prijedlog da bi trebinjski učenici, kad se otvori zatvoreni bazen, trebali da imaju dva časa plivanja, što je naišlo na pozitivne reakcije nadležnih.