Lazanje su jedno od najpoznatijih jela čuvene italijanske kuhinje. Spremaju se lako, a njihov ukus je neodoljiv.

lazanje sa palacinkama

Vjerujemo da ste ih do sada bar jednom probali i istog trena se zaljubili u ovaj specijalitet. Možda ste ih već i pravili koristeći kupovne kore. Ali, da li ste znali da mogu se spreme i sa palačinkama?

Istina, za ovo je potrebno nešto više vremena, jer morate da ispečete i palačinke, ali zato će ovakav način pripreme garantovati da će lazanje biti mekane i sočne i da nigdje neće biti zalutalih tvrdih komada kore, što zna da se desi sa kupovnim.

Pogledajte video snimak i saznajte kako se spremaju lazanje sa palačinkama.

Potrebni sastojci:

500 g miješanog mljevenog mesa,
1 crni luk,
1 šargarepa,
200 ml paradajz soka,
400g rendanog kačkavalja,
Origano i drugi suvi začini po želji,
So po ukusu,
10-ak palačinki,
Muskatni oraščić.

Za bešamel :

50 g margarina,
3 kašike brašna,
500 ml mlijeka,
100g parmezana.

Priprema:

Korak 1: Luk i šargerpu isjeckajte i prodinstajte na malo ulja. Ubacite mljeveno meso, pa kad je skoro gotovo dodajte začine po želji i nalijte paradajz sokom.

Korak 2: U drugoj šerpici rastopite margarin, pa dodajte brašno i miješajte dok se ne razbiju grudvice. Nalijte mleko i konstantno miješajte - najbolje žicom za mućenje - dok se ne dobije kremast bijeli sos. Sklonite sa vatre i začinite.

Korak 3: Složite palačinke u podmazan pleh. Preko prvog sloja stavite meso, premažite bešamel, pa preko njega malo kačkavalja. Ponavljate postupak dok ne utrošite sav sos.

Korak 4: Na posljednju koru namažite bešamel i stavite da se peče oko 40 minuta na 200 stepeni. Pred kraj narendajte kačkavalj preko i vratite u rernu dok se ne rastopi. Lazanje služite tople kao glavno bogato i sočno jelo.