Direktor Elektroprivrede Republike Srpske /ERS/ Željko Kovačević poklonio je Eparhiji zahumsko-hercegovačkoj i primorskoj zbirku 11 grafika istaknutog umjetnika bivše Jugoslavije Zlatka Price, koje će ubuduće krasiti zidove renoviranog restoransko-poslovnog dijela trebinjskog hotela „Platani“.

platani

Govoreći o značaju zbirke, dekan Akademije likovnih umjetnosti u Trebinju Marko Musović istakao je da su radovi koji su eksplicitno crtački i znalački rađeni - ilustracije velike, značajne i zajedničke teme - jama koja je, bila simbol određenog istorijskog perioda.

Govoreći u novom ambijentu renomiranog hotela „Platani“ Musović je istakao da takav prostor zaslužuje da se u njemu ubuduće promovišu djela najpoznatijih umjetnika i da bude mjesto okupljanja i razmjene dobrih ideja.

Direktor hotela „Platani“ Svetlana Tomanović zahvalila je prisutnim gostima na posjeti.

Ovom kulturnom događaju u novootvorenom restoransko-poslovnom dijelu hotela prisustvovali su vladika zahumsko hercegovački i primorski Grigorije, direktor ERS-a Željko Kovačević, gradonačelnik Trebinja Luka Petrović, šef misije OSCE-a u BiH Džonatan Mur, te brojni privrednici, političari i kulturni radnici.

platani