U 8. kolu Prve lige Republike Srpske u rukometu RK "Leotar" je u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" pobijedio RK "Kozara MP" rezultatom  37:23 (18:14).

rk-leotar-kozara-mp

Ovo je bio derbi jesenjeg dijela prvenstva i ovom pobjedom Trebinjci će i teoretski ostati na prvoj poziciji do proljeća bez obzira na ishod u posljednjem kolu.

Večerašnja utakmica je bila puna preokreta u prvih trideset minuta.

Na početku utakmice obje ekipe su se smjenjivale u vođstvu sve do 11. minuta, kada pri rezultatu 7:7 gosti preuzimaju inicijativu i u 18. minutu dolaze u vođstvo 9:12.  Ali tada na scenu stupaju igrači trenera Dragiše Koraćevića i prave preokret bodreni velikim brojem navijača.

"Gaučosi" za preostalih 12 minuta prave seriju 9:2 i na odmor odlaze sa četiri gola prednosti.

U drugom poluvremenu na parketu postoji samo jedna ekipa, a to su domaćini koji dodavaju "gas" iz minute u minutu i povećavaju svoje vođstvo.

Najveća razlika bila je u 54. minutu i to plus 14 golova - 34:20.

Kraj utakmice domaćini su dočekali uzdignutih ruku, a navijači su ih pozdravili aplauzima za odličnu igru.

U redovima domaćih istakli su se golman Savović sa 16 odbrana, kapiten Uljarević sa 11 pogodaka, a kod gostiju Stanić je postigao osam golova.

Nakon utakmice trener Dragiša Koraćević bio je zadovoljan igrom  i borbenošću svoje ekipe.

"Ušli smo u utakmicu sa velikim pritiskom jer smo igrali kući, ali smo nakon petnaestak minuta sredili se i od minus tri, došli na kraj poluvremena do plus četiri.  Igrali smo dobro odbranu, a bili efikasniji u napadu i to je rezultiralo pobjedom. Hvala publici i nadam se da je uživala u našoj igri", rekao je Koraćević.

RK "Leotar": Savović, Vukalović, Komnenović, Bojović, Kolovrat 3, Milojević 8, Tasovac, Spaić, Kapor 4, Šegrt, Kukrika, Ninković 6, Inić 3, Pervan 2, Uljarević 11. Trener: Dragiša Koraćević.

RK "Kozara MP": Vuleta, Slijepac 1, Ognjen Banjac 4, Handanagić 1, Vrebac, Bižić 1, Burazor, Tabaković1, Marko Stanić 8, Srđan Banjac , Miljuš 3, Goran Stanić 3, Stančić 1, Premasunac. Trener: Goran Stojanović.