Mečevima prvog kola danas je u Trebinju počela regionalna rukometna liga za mlade rukometaše 2000. godište i mlađi na kome nastupaju i članovi Rukometnog kluba „Trebišnjica“.

rukometasi leotara pobijedili celinac

U ovom takmičenju, čiji je promoter proslavljeni rukometaš Goran Đukanović, svoje znanje pokazaće rukometaši iz Republike Srpske, Federacije BiH, Hrvatske i Crne Gore.

Na danas odigranim utakmicama rukometaši „Trebišnjice“ pretrpili su dva poraza - prvi u meču sa ekipom „Mokošice“ iz Dubrovnika rezultatom 17-10, a drugi protiv „Korčule“ 22-13.

„Naš interes je da u okviru regionalne lige rukometaši Trebišnjice, a ubjedljivo smo najmlađi na takmičenju, steknu neophodno iskustvo i osjete draž takmičenja i duela sa ekipama iz regije. Rezultat nam nije u prvom planu, ali nadamo se da će ekipa, kako takmičenje bude odmicalo, rasti i stasavati“, kažu u Rukometnom klubu „Trebišnjica“.

Pravilima je predviđeno da za sada u ekipi mogu nastupati i tri igrača 1999. godište, s tim da dvojica smiju biti u terenu istovremeno.

Liga se igra dvokružno, a šest najboljih ekipa igraće završni turnir u Herceg-Novom, najprije takmičenje po grupama, a nakon toga i utakmice za konačni plasman.