U drugom kolu Premijer lige BiH za košarkaše KK "Svislajon Leotar" pobijedio je u Trebinju "Mladost" iz Mrkonjić Grada rezultatom 66:64 po četvrtinama (21:16, 15:16, 15:15, 15:17).

leotar-mladost-kosarka

I ovog puta se vidjelo da su Mrkonjićani neugodan protivnik i da su utakmice između ova dva protivnika uvijek neizvjesne.

Domaći igrači su na početku utakmice odlično odigrali i tek u petom minutu, pri rezultatu 11:0, gosti su postigli svoj prvi pogodak, a na prvu pauzu se otišlo sa vođstvom Leotara 21:15.

U drugoj četvrtini gosti su došli u vođstvo 25:26, ali su do kraja prvog poluvremena domaćini uspjeli da povedu i na pauzu se otišlo pri rezultatu 36:32.

Nastavak meča donio je veću prednost Trebinjcima. I u trećoj četvrtini Leotar je konstantno vodio, kao i u četvrtoj sve do 36. minuta u kome su gosti došli do vođstva 56:58.

U posljednjih četiri minuta utakmice viđena je prava drama, u kojoj su deblji kraj izvukli izabranici Radoslava Ivankovića. Samo tri sekunde prije kraja utakmice, pri rezultatu 64:64, Đurasović izvodi dva slobodna bacanja od čega jedno uspješno. Poslije drugog bacanja, koje je promašio, lopta je bila u rukama Radmilovića nad kojim je sviran novi prekršaj.

I on je, kao i Đurasović, pogodio jedno slobodno bacanje, a gosti nisu uspjeli da iskoriste tri sekunde i postignu poene za izjednačenje, odnosno pobjedu.

Nakon utakmice trener Leotara Radoslav Ivanković kazao je da je zadovoljan što je njegov tim ostvario pobjedu, zahvaljujući se svojim igračima na dobroj igri, a publici što je i ovoga puta bila šesti igrač.

KK "Svislajon Leotar": Kovačević, Radović, Aleksić 8, Pelkić 10, Mijović 3, Đurasović 12, Lužaić 11, Radmilović 12, Milanović, Zelenović, Ninković 8, Nikolić 2. Trener: Radoslav Ivanković.

KK "Mladost": Aleksić 10, Vuković 18, Antić, Vučković 2, Milošević, Srdić, Ivetić 2, Radanović, Ljuboja, Nišanović 14, Stanojević 6, Patković 12. Trener: Goran Sladojević.