Džinovska zmija, po nekima duga i preko tri metra, koja je nedavno ubijena u Trebinju, stradala je od ruke Boška Boće Čovila, pripadnika Oružanih snaga BiH, pišu "Novosti".

Zmija stap vojnik duzi trebinje

Ovaj 28-godišnji vojnik iz Nevesinja je zmiju, čija je veličina šokirala sve ne samo u BiH, ubio štapom u vojnom kompleksu Duži, 12 kilometara udaljenom od Trebinja.
Fotografija ogromne zmije obigrala je društvene mreže, a informaciju o ovom “nepoznatom džinovskom čudovištu” objavili su mnogobrojni mediji u regionu.

“Novosti” su uspjele da stupe u kontakt sa nevesinjskim desetarom, koji je u dva navrata bio i u misiji Oružanih snaga BiH u Avganistanu.

- Zmiju sam ubio u Trebinju, tačnije na Dužima, kad sam razvodio smjenu straže. Kolege iz patrole su me ranije upozorile da su zapazile ogromnu zmiju na mojoj stazi razvođenja. Uočio sam je ispod starih sanduka, ali nisam mogao da vidim koliko je tačno dugačka, ni kojoj vrsti pripada - priča za “Novosti” Čovilo.

Bojeći se, kako kaže, za sigurnost svojih vojnika, koji tuda patroliraju, Boško je odlučio da zmiju izvuče ispod sanduka.

- Međutim, kad sam drvetom podigao sanduke ona se izvukla i krenula prema meni. Bila je ogromna, debela i duga više od dva metra. Tako nešto nikada prije nisam vidio. Udarao sam je štapom i tako je ubio - prepričava detalje obračuna sa jednom od najvećih ubijenih zmija u BiH, Boško iz bilećkog garnizona, koji sa suprugom, dva sinčića i kćerkicom živi u Nevesinju.