"Veče ruske pjesme i filma" održano je večeras u Domu mladih u Trebinju, gdje su umjetnici iz Ruske Federacije priredili zanimljiv kulturni program.

ruski-umjetnici-trebinje

U polučasovnom repertoaru, trebinjsku publiku razgalili su izvođenjem kompozicija iz ruskih filmova umjetnici Vasiljevna Maljceva, Poljina Dmitrijevna Nečitajlo i Jurij Vladimirovič Nazarov.

Čule su se pjesme poput "Podmoskovske večeri" i "Kalinka", a kada su ruski umjetnici počeli da izvode kompozicije "Mjesečina" i "Stanite dani, stanite noći" publika je počela da pjeva zajedno sa njima, te ih gromoglasnim aplauzom nagradila za izbor numera.

"Prvi put sam u Trebinju i oduševljen sam gradom i ljudima", kazao je Jurij Nazarov, koji je glumio u preko 300 ruskih filmova, zbog čega je i upisan u Ginisovu knjigu rekorda.

Nazarov je glumio dvije uloge u filmovima "Andrej Rubljov" i "Ogledalo" reditelja Aleksandra Tarkovskog. S druge strane, Vasiljevna Maljceva je glumica, zaslužna umjetnica Rusije, profesor na fakultetu za režiju, dok je njena kćerka Poljina pozorišna i filmska glumica i pjesnikinja, srpskoj publici poznata kao jedna od najsimpatičnijih glumica iz serije Tajna instituta za dame.

U okviru programa je prikazan i tinejdžerski film "Djeda i ja", u kome glume i Maljceva i Nazarov.

Ovo jedinstveno veče priređeno je zahvaljujući Srpskom prosvjetnom i kulturnom društvu "Prosvjeta" iz Trebinja i književnom udruženju "Susret" iz našeg grada.

Isti program ruski umjetnici sutra veče će da prirede u Bileći.