Kandidat Socijalističke partije /SP/ za načelnika opštine Gacko Maksim Skoko poručio je večeras u Gacku da želi da se zavjesa "tkana lošom niti 20 godina" konačno spusti, da sa pozornice konačno odu oni koji su odavno trebali otići, jer SDS je izgubila demokratsku kondiciju, a dosadašnji načelnik radnu kondiciju.

gacko-sp-tribina

Na završnoj tribini SP-a, Skoko je istakao da nije "stao na crtu" Milanu Radmiloviću, već neradu i propadanju Gacka.

"Sve što sam vam obećao – uradiću, od zapošljavanja djece mojih poginulih saboraca, preko infrastrukturnih i drugih projekata, dinamične i profesionalne opštinske uprave, do pravednije raspodjele sredstava, isplate zaostalih plata, toplih obroka, stipendija, podsticaja", rekao je Skoko.

On kaže da se prvog dana nakon izbora mora početi ozbiljno raditi
i moraju "uklanjati razvaline" koje je iza sebe ostavio Savez za promjene.

"Mogu samo da im poručim da nije sramota izgubiti od boljih, a mi smo najbolji", rekao je Skoko, ističući da su i na listama SP, radni i obrazovanim kandidati - budući odbornici skupštinske većine.

On je pozvao birače u Gacku da im pomognu da ih bude što više, jer će, kako je rekao, i njemu kao načelniku biti lakše kako bi zajedno radili za bolje i ljepše Gacko.

"Prekasno su ovi iz Saveza za promjene počeli da lažu da neće lagati i prerano su pomislili da će time da kupe još četiri godine. Oni nas dijele ovih dana, a Srbi se ne smiju dijeliti", poručio je Skoko i dodao da jedina podjela koja treba da bude na dobre i loše i na one koji su za promjene i one koji žele da ostane sve kao što je bilo.

On je rekao da je "dosta dosadašnjeg načelnika, koji je možda, i dobar političar, ali loš načelnik".

"Dosta nam je i dosadašnjeg zamjenika načelnika koji i dalje priča šta treba uraditi, pa šta ste radili svih ovih godina draga PDP gospodo? Ponašate se kao da nemamo oči da vidimo", rekao je Skoko.

Ne treba dozvoliti, istakao je Skoko, da Gackom vladaju trojanski konji sarajevske čaršije, jer, "ko neće brata za brata, hoće Bakira za gospodara".

"Zato s pravom očekujem podršku svih iskrenih, radnih i čestitih domaćina, Gačana – a takvih je na sreću, ogromna većina, jer mi u vama vidimo ljude – domaćine, a ne glasačke listiće", poručio je Skoko.

On je dodao da su Gačani uvijek bili ponosni i kad treba braniti Republiku Srpsku, izražavajući nadu da će takvi biti i u nedjelju kad treba da pokažu koliko se i kako voli Gacko.

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić je istakao da je potpuno uvjeren da dvadeset godina posle rata Gacko ima čovjeka koji umije, na osnovu svega što je do sada radio, biti uspješan i u poslu za koji se kandidivao - da bude odličan gradonačelnik.

gacko tribina sp

"Vrijeme je da nakon 20 godina u Gacku bude promijenjena vlast, što može da pokrene razvoj na drugačiji način, da se ovaj grad urbanizuje i modernizuje, da se privredno razvija, osavremenjuje", rekao je Đokić.

On je istakao da je Maksim Skoko svoje sposobnosti i odgovornost pokazao i na poslovima koje uspješno obavlja u Elektroprivredi Republike Srpske, a patriotizam u toku rata.

"Kao narodni čovjek nema sumnje da je Skoko zaslužio da bude načelnik opštine Gacko", rekao je Đokić.

Povodom završetka izborne kampanje Đokić je rekao da su Socijalisti proveli kampanju na svoj način i pokazali da se umjerenom politikom može mnogo reći.

"Svo vrijeme smo bili sa svojim narodom i tako će biti i ubuduće kako na lokalnom tako i na republičkom nivou. Svako je u kampanji mogao da kaže o sebi, a mi socijalisti smo pokazali da je život sa narodom i povezanost sa narodnim interesima jedino što ima smisla za buduće vrijeme", rekao je Đokić.

On je istakao da je zahvalan svima koji su Socijalističku partiju podržavali u kampanji, te izrazio nadu da će 2. oktobra liste socijalista za načelnike i odbornike biti pobjedničke.

Završnoj tribini Socijalističke partije u Gacku prisustvovali su i ministar porodice, sporta i omladine Jasmina Davidović, predsjednik Saveza za demokratsku Srpsku Dragan Kalinić, ministar industrije i energetike Srbije Aleksandar Antić, koji se i obratio građanima.

Maksima Skoka za načelnika opštine Gacko podržali su SNSD, Izvorna SDS, DNS, Savez za demokratsku Srpsku, te Ujedinjena Srpska.

gacko-sp-tribina

gacko tribina sp