Kandidat Saveza za promjene za gradonačelnika Trebinja Slavko Vučurević /PDP/ poručio je da je večerašnja tribina pokazala da 2. oktobra pobjeđuje ponovo časno i odvažno Trebinje i branioci toga grada.

tribina-savez-za-promjene-trebinje-1

Vučurević je na tribini Saveza za promjene u Trebinju pozvao građane da izađu na izbore, pokažu odvažnost i kažu da se "Trebinje neće saginjati i da su Hercegovci hrabri ljudi kome niko ništa u istoriji nije dao, a da se za to nisu sami izborili". "Moramo 2. oktobra sačuvati svoj obraz i dostojanstvo. Izlazimo na izbore pošteno, časno i hrabro da glasamo za sebe, za svoju djecu i porodicu, za svoj narod za bolju Republiku Srpsku", rekao je Vučurević.

On je podsjetio na projekte koje su realizovani tokom njegovog četvorogodišnjeg mandata, najavljujući za narednu godinu i po dana, ukoliko bude gradonačelnik Trebinja, više od 1.600 radnih mjesta, te nove investicije.

tribina-savez-za-promjene-trebinje-1 "Ova vlast izvršava svoje obećanje, jer imamo obraz", rekao je Vučurević.

Nosilac liste PDP-a za Skupštinu grada Trebinja LJubiša Krunić poručio je građanima da glasaju za liste Saveza za promjene i gradonačelnika Slavka Vučurevića.

"Osnovni principi PDP-a su, kao i do sada, privredni, ekonomski, kulturni i svaki drugi razvoj grada Trebinja", rekao je Krunić i napomenuo da je Trebinje u posljednje četiri godine postalo najveće gradilište u BiH, te da je najmanje zaduženi grad u BiH.

On je rekao da je to sve postignuto zahvaljujući gradonačelniku Vučureviću.

Krunić je dodao da PDP očekuje osam odborničkih mandata u Skupštini grada.

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić je istakao da ambijent na tribini jasno govori kakvi će biti rezultati izbora i da nema dileme ko će biti gradonačelnik.

"Ova bitka je već odlučena i 3. oktobra SNSD ide u istoriju", rekao je Bosić.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović je naglasio da je Trebinje svojom voljom odlučilo da je Vučurević ponovo gradonačelnik.

tribina-savez-za-promjene-trebinje-1

"Trebinje je pobijedilo. Ovo Republiku Srpsku uvodi u jedni novu pobjedu i srećan sam. Sve ćemo učiniti da pokažemo da je ova pobjeda bila prava odluka za Trebinje", rekao je Borenović.

Počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić je istakao da Vučurevićeva pobjeda u Trebinju znači i pobjeda Saveza za promjene na idućim opštim izborima.

tribina-savez-za-promjene-trebinje-2

"Ako mi je stalo da neko pobijedi onda je to Slavko Vučurević i ljudski i prijateljski, a i politički", istakao je Ivanić.

Tribini je prisustvovalo rukovodstvo SDS-a, PDP-a, članovi i simpatizeri koalicionog partnera Pokreta za Trebinje.