Vrijeme je da Trebinje ponovo dobije mjesto koje zaslužuje - da se više ne stidi pred gostima i prijateljima, već da Luka Petrović bude izabran za novog gradonačelnika, poručeno je sa centralne konvencije SNSD-a sa platoa ispred Kulturnog centra pred više od 6.000 građana.

snsd-centralna-konvencija-trebinje-2016-9

Propraćem ovacijama prisustnih uz povike "Mile Srbine, Trebinje je uz tebe" i  uz stihove pjesme "Ne može nam niko ništa", predsjednik SNSD-a Milorad Dodik kazao je da će Petrović kao gradonačelnik već na početku mandata identifikovati probleme ovoga grada i zajedno sa svojim timom, članovima Vlade Republike Srpske i direktorima javnih preduzeća učiniti da se napravi vidljiva razlika u prvoj godini mandata.

„Zato sam i došao da podržim Luku Petrovića, čovjeka koji je u posljednjih godinu dana radio jedan od najozbiljnijih poslova u vladajućoj političkoj partiji - kao generalni sekretar i on će to ostati i dalje, ali mu želim uspjeh uvjeren da će taj uspjeh biti evidentan već 2. oktobra kada budu pristigli prvi rezultati“, rekao je Dodik.

snsd-centralna-konvencija-trebinje-2016

On je govorio o lijepim događajima koji ga, kako je rekao, vežu za Trebinje i njegove građane i da ne želi ništa loše da pamti iz našeg grada.

„Ne želim da pamtim ni zatvorena vrata Gradske uprave u posljednje četiri godine, ali kada sam vidio da su ta vrata zalupljena i Srpskoj pravoslavnoj crkvi znao sam sto odsto da sam na pravoj strani“, rekao je Dodik.

On je poručio da građani našeg grada više ne smiju da podržavaju politiku koja ide ka Sarajevu, a zatvara vrata Banjaluci i Beogradu.

"Zato vas molim da u nedjelju izađete na izbore. Pokažite šta želite i imaćete snažno Trebinje. Ovo je šansa!“, rekao je Dodik, čiji govor je u nekoliko navrata prekidan aplauzima okupljenih Trebinjaca.

Kandidat za gradonačelnika Trebinja Luka Petrović pozvao je večeras više hiljada okupljenih građana da 2. oktobra svojim glasom povrate izgubljeni ugled gradu i vrate Trebinje Trebinjcima, Republici Srpskoj i cijelom dobronamjernom svijetu.

"Od nedjelje, 2. oktobra, trpeljivom i ponosnom narodu Trebinja ponovo će se vratiti osmijeh na lice, jer ćemo svi zajedno krenuti u izgradnju boljeg života, vodeći se samo jednom mišlju - o našoj djeci. U tom dijelu imaćemo podršku i predsjednika Milorada Dodika i Vlade Republike Srpske", rekao je Petrović.

snsd-centralna-konvencija-trebinje-2016

Podsjećajući na glavne tačke svoje platforme, Petrović je istakao da će nova administracija posebnu pažnju posvetiti razvoju, investicijama i zapošljavanju, formiranju agrarnog fonda, otkupnih stanica i hladnjača, razvoju turizma.

"Posebnu pažnju ćemo i posvetiti ženama, socijalnoj politici i kulturi, a ispostavićemo i funkcionisanje mjesnih zajednica", naveo je Petrović.

Kritikujući aktuelnu gradsku vlast, Petrović je kazao da joj zamjera samo jedno - nerad tokom sve četiri godine, dok gradonačelnik Slavko Vučurević redovno prima platu od 3.900 KM i kupuje stan u Beogradu i luksuzni automobil.

"Razotkrio se zašto je pljuvao na predsjednika Republike Srpske  i Srpsku pravoslavnu crkvu, jer ovih dana iz njihovih redova saznajemo da im je jedini preostali adut u glasovima onih koji zasigurno ne vole institucije Srpske", istakao je Petrović.

snsd-centralna-konvencija-trebinje-2016

On je, dok se iz publike orilo "Luka, Luka" i "Odlazi Slavko", podsjetio i na značajne projekte koji će u narednih četiri godine biti izgrađeni u Trebinju, navodeći glavnu obilaznicu, dovršetak gradske obilaznice, izgradnju zatvorenog bazena, kongresnog centra, vodovoda...

Nosilac liste SNSD-a za Skupštinu grada Trebinja Gordan Mišeljić poručio je političkim protivnicima da nije sramota izgubiti od boljih, kao što je tim SNSD-a.

"Juče smo dokazali kako volimo našu Republiku Srpsku, a 2. oktobra ćemo dokazati kako volimo naš grad", rekao je Mišeljić, dodajući da odlazeći gradonačelnik pokušava da uvrijedi i ponizi svoje političke protivnike kroz iznesene laži i uvrede, što najviše govori o njemu.

gordan-miseljic-snsd-trebinje

Mišeljić je rekao da je vrijeme Slavka Vučurevića već prošlo, a da će od nedjelje Trebinje preuzeti tim sposobnih ljudi koji žele da rade za snažno i napredno Trebinje.

"Oni će se dokazati u skupštinskim klupama, a ako ne odgovore na vaše zahtjeve i očekivanja odgovaraće svima vama zajedno sa mnom", kazao je Mišeljić, pozivajući sve prisustne da glasaju za Luku Petrovića i SNSD.

Na tribini su govorili i šef gradskog izbornog štaba Srđan Simović i predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić.

snsd-centralna-konvencija-trebinje-2016

Tribini su prisustvovali i ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić, potpredsjednik SNSD-a Neda Tešanović, narodni poslanici iz Hercegovine, predstavnici koalicije "Snažno Trebinje".

snsd-centralna-konvencija-trebinje-2016

snsd-centralna-konvencija-trebinje-2016

img_9998

snsd-centralna-konvencija-trebinje-2016