Utakmicom RK "Leotar" i RK "Bijeljina" počelo je prvenstvo u Prvoj ligi Republike Srpske, a Trebinjci su slavili 45:26, poluvrijeme 18:11.

rk-leotar

Od početka utakmice domaćini su krenuli agresivno i to im se isplatilo jer su iz minuta u minut povećavali vođstvo koje je bilo i pet golova razlike. To je trajalo sve do dvadesete minute kada u tri minuta gosti smanjuju i dolaze do samo gol razlike 11:10. Tada domaćini dodaju gas i na odmor odlaze sa prednošću od sedam golova 18:11.

Odmah na početku drugog poluvremena, igrači Leotara predvođeni kapitenom Uljarevićem nastavljaju sa dobrom igrom tako da u 25 minutu na semaforu je dvocifrena razlika 21:11.

Od 45 minuta, na teren trener domaćih postepeno uvodi mlade igrače koji mu vraćaju dobrom igrom, tako da mladi Tasovac postiže svoj prvi gol u seniorskoj konkurenciji, Spaić postiže 2, Šegrt jedan, a mladi golman Kukrika imao je tri uspješne odbrane.

Na večerašnjoj utakmici najviše golova postigao je Uljarević 11, Kolovrat, Milojević i Pervan sa po 7 golova kod domaćina, a istakao se i golman Savović sa devet odbrana dok je u redovima gostiju bolji od ostalih bio Crepulja sa 8 i Ristić sa 6 golova.

U redovima domaćih treba pohvaliti sve igrače jer su pokazali da imaju kvalitet i da sa pravom ove godine pretenduju na prvo mjesto.

U sljedećem kolu Leotar gostuje u Banjaluci ekipi RK "Borac".

RK "Leotar": Savović, Miljanović, Komnenović, Bojović 1, Kolovrat 7, Milojević 7, Tasovac 1, Spaić 2, Kapor 2, Šegrt 1, Kukrika, Ninković 3, Inić 3, Pervan 7, Uljarević 11.

RK "Bijeljina": Lontoš, Milutinović 1, Crepulja 8, Cvijanović, Šoja 2, Petrović, Jeftić, Latinović 5, Lontoš, Vasilić 4, Ristić 6.