FOTO – Dodik se sastao sa Putinom u Moskvi

Izvor: SRNA Foto: SRNA
TREBINJELIVE 22. 09. 2016. - 22:32h

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras Srni nakon sastanka sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Moskvi da je razgovor bio veoma uspješan, da je prošao u najboljoj mogućoj atmosferi, te da je razgovarano o važnim političkim i ekonomskim pitanjima.

dodik-i-putin-moskva-1

„Predsjednik Putin izrazio je podršku stabilizaciji u regionu, podršku Dejtonskom mirovnom sporazumu, poželio napredak i BiH i Republici Srpskoj i u tom pogledu izrazio uvjerenje da Ruska Federacija svojim odnosom doprinosi stabilizaciji i ukupnom dobrom stanju stvari“, rekao je Dodik u telefonskoj izjavi Srni iz Moskve.

On je naveo da je na sastanku konstatovano da je saradnja Srpske i Rusije u kontinuitetu veoma dobra i uspješna, da se zasniva na obostranom uvažavanju interesa na ekonomskom planu.

„Izrazili smo zadovoljstvo činjenicom da je `Zarubežnjeft` kupovinom Rafinerije i sistema naftne industrije Republike Srpske počeo da funkcioniše na najbolji način, da ostvaruje dobit, tako da u tom pogledu postoji sigurnost i garancija da se to nastavi“, rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, postoji interesovanje za ekonomsku saradnju, ulaganja koja su ruski privrednici i ranije iskazivali ponovo su otvorena i u tom pogledu ono što čini Republika Srpska i što može da ponudi je dobrodošlo na rusko tržište.

dodik-i-putin-moskva

„Ovo je bila prilika da predsjednika Ruske Federacije upoznam o razvoju političke situacije u BiH i da iskažem svoje mišljenje o tome, posebno ukazujući na činjenicu da je u BiH i poslije 20 godina visoki predstavnik, da su u Ustavnom sudu BiH i dalje tri stranca koja dominantno odlučuju, te da se i u drugim institucijama isto tako održavaju stranci“, dodao je Dodik.

Predsjednik Srpske kaže da je Putina upoznao sa činjenicom da Republika Srpska ima rast bruto domaćeg proizvoda od oko tri odsto i da to predstavlja njenu dodatnu sigurnost i da smo spremni da radimo na još većem zbližavanju Srpske i Rusije.

„Već krajem godine ćemo se, shodno ranijim dogovorima, naći sa gubernatorom Sankt Peterburga i tamo promovisati novo Predstavništvo Srpske, što bi trebalo da bude novi zamajac naše saradnje“, naglasio je Dodik.

On je napomenuo da je predsjednik Ruske Federacije Putin poželio sve najbolje srpskom narodu i Republici Srpskoj.

TAGOVI:

Komentari

Dva brata i za mene dva Srbina pravoslavca moja najdraža!!!

Odgovori

Gospodin Jole: Putin jesete Rus i pravoslavac, a Dodik je pravoslavac, ali deklarisani ateista. On je to sam izjavio 98. godine, nađite na internetu…..

Odgovori

Ti bi izgleda voleo da se Dodik izjasnio da je musliman.

Prije svega Dodik je hrvat, hrvatskog porijekla iz Konavala, a posto je ateista ne moze biti ni pravislavac. Moze samo da se deklarise kao Srbin.

Justice, gde ti nađe hrvate u Konavlu. To su sve pokatoličeni Srbi. Oni mogu da se izjašnjavaju i kao marsovci, ali genetika je neumoljiva. I „hrvate“ i „muslimane“. boli srpsko poreklo, a ne kaže naš narod džabe da je gori poturica od turčina. Taj jad i sramota nikada neće izčeznuti iz njihovih duša, i zato će uvek mrzeti Srbe. Gde ti pripadaš ?

Službeni sastanak u 8 naveče????? Zna se koji se poslovi u ta doba rade.
Nego Dodikovi i Lukini botovi baja se potkožio i Putin ga je pustio u Rusiju , zato je i išo a ne zbog nas zaboli ga vržnjak za nas, ako se zakuha Rusi će ga obavjestiti i poslati avion ko i Erdoganu a pare su već na mjestu sa njim može i Luka dovoljno se potkožio a kuda će te vi????Šta ako u nedjelju hrvatski avioni čestitaju referendum ko i juče ili prije 20 godina na petrovačkoj cesti?????

Odgovori

Ti si nekad Pero,nekad Opel i sve ces biti samo nikad neces biti Srbin.Zaboli tebe sta ce Srbi.Evo sve trcimo baljo da ti javimo!

Odgovori

Odgovor slava rusiji i srbiji: Ti si bot velikog Baje, intelektualna praznina, možda ti je balija neko u familiji, ja samo pričam onako kako je, a ako ti nevidiš ili si slijep i dr. Vujović. Vjeruješ više RTRS-u nego svojim očima…

Pismen baš nisi, a takvi uvek pametuju.

Odgovori

Nije nimalo slučajno što je Putin pozvao Dodika da mu dođe u posetu samo tri dana pre referenduma i time mu pruži i simboličku, ali i vrlo konkretnu političku podršku. Rusija neće dozvoliti ni Zapadu ni Sarajevu da gaze RS i to je poruka koja će danas snažno odjeknuti iz Moskve.
Nije ovo Jelcinova Rusija, ovo je Rusija najmocnijeg drzavnika svijet – Vladimira Putina!

Odgovori

Vidi legende iz Laktaša, svaka mu čast sve pare je prebacio u Rusiju, dobio je ličnu zaštitu od moćne zemlje, obezbjeđen mu je politički azil u Rusiji, dobiće blagovremene informacije ako dođe do pokušaja hapšenja, i to je kraj priče. Referendum će biti, jadni i prevareni narod će izaći i glasati, a 11. oktobra NSRS je donijiti odluku o izmjeni zakona o praznicima i usaglasiti ga sa Ustavom BIH. Juče na kolegiju narodne skupštine doneseni su zaključci, da se izmjeni zakon o praznicima i da se na narednom zasjedanju promjeni navedeni zakon, i usaglasi se sa odlukom Ustavnog Suda. Nerazumijem šta znači to što će Srbi podržati velikom većinom dan RS-a, kada će skupština donijeti novi zakon koji je u skladu sa Ustavom BIH, a direktno se ta odluka protivriječi sa pitanjem na referendumu. Pametnom dosta, ko čita razumije, šta znači formalno pravno odluka ustavnog suda.Narode pamet u glavu dok još nije kasno, razmišljajte svojom glavom, i treba da znate da su Srbi Srbima vijekovima bili najveći neprijatelji i to se i danas nažalost dešava.

Odgovori

Vidoviti nepismeni baljo gledaj ti gdje Bakir i ISIL prebacuju pare i kako sjeku nevinim ljudima glave,sakate zenama polne organe,djecu tjeraju da kokju itd ostavi se ti srpske imovine mada znam da vam je dupe zinulo na sve sto mi imamo od nekretnina preko nasih poslova i firmi ali vratice vam se sve kao bumerang.
Trebinje,Foca,Nevesinje i cijela Hercegovina moraju biti oslobodjeni od izdajnicke okupatorske vlasti.

Odgovori

Ovako nešto može napisati samo neko ko nije Srbin.

Odgovori

@opel-astra,
Slabo ti to nesto kontas. Ima tu skupstina RS velikih sloboda kako ce uskladiti novi zakon o praznicima sa odlukom ustavnog suda. Nije to da postoje samo 2 mogucnosti. Moze se ta stvar i otegnuti, sud odbije, pa onda se pravi novi zakon mjesecima, pa opet. Treba kupiti vrijeme, rusko-kineski blok jaca, zapadni slabi, Srbima se ne zuri, samo trebaju ne dozvoliti pogorsanje trenutne situacije, a tom i referendum upravo sluzi.
Drugo Srpska nije odustala od prava na referendum (nisu ih drekom zaplasili), i drugi put se to moze iskoristiti za mnogo vazniju stvar.
Bolje bi ti razmisljanje bilo da kad vidis da tradicionalni srpski neprijatelji se necem mnogo protive, da je to dobro za Srbe (posebno ako to umni Srbi, da ih ne pominjem, kazu da je to dobro). Razlog je sto su ti neprijatelji obicno mnogo bolje informisani, i detaljnije izanaliziraju situaciju nego Srbi (zato su Srbi mnogo puta u proslosti gubili u miru ono sto bi osvojili u ratu). Razmisli malo, ima tu vise mogucnosti, procitaj sta kazu o referendumu dokazane umne glave.
Ima ovdje Srba sto komentarisu (ili se predstavljaju kao Srbi), a misle kao Bakir-aga.

Odgovori

Ovaj referendum nije vlasnistvo Milorada Dodika, vec pravo svakog gradjanina ove zemlje. Sramota je sto sve stranke, koje su jedinstveno donijele odluku o referenfumu u narodnoj skupstini sada jednakom snagom i entuzijazmom ne podrzavaju odluku za koju su glasali! Republiku Srpsku moramo braniti sada i na samo naizgled manje znacajnim stvarima, od teznji bosnjaka da stvore unitarnu BiH.
Podrska jedne velike sile kakva je Rusije, mnogo znaci! Treba da se zna da mi spadamo u Rusku sferu interesa i da Rusija nece dozvoliti bilo kakve sukobe na Balkanu!
Vec je uobicajno da Dodika nazivate kriminalcem, ali vidim da ste i Putina poceli na nazivati kriminalcem ili pomacacem kriminalca.. Tu vase tvrdnje gube svaku ozbiljnost!

Odgovori

Neko kod Putina neko kod Bakira. Bravo predsednice nas.

Odgovori

Velika je cast kada jedan nas covjek moze da dodje do najmocnih ljudi na svijetu. Samo budali to moze da smeta. Dok nas Predsjednik ide po podrsku kod Putina, tzv. Savez za promjene ide po instrukcije u Sarajevo kod Bakira Izetbegovica,pa vi sami pogledajte razliku.

Odgovori

„opel astra“ i „pero perić“ vaša je mržnja nevjerovatna i bolesna. Čak i iz ovakve pozitivne vijesti i divne slike vi izvlačite negativnosti. Poješće vas mržnja, koliko ga vi više mrzite mi ga više volimo, a ljubav će bobjediti. Čuj ateista a Patrijarh mu dolazi na Krsnu slavu, mogo mi vas je žao. Ja se samo nadam da se iza vaših nadimaka kriju muslimani jer ne mogu shvatiti da Srbi tako razmišljaju.

Odgovori

Verica:Dodik je ateista sam je izjavio 98 godine,kada je prvi put biran za premijera,pogledaj video sa skupštine,drugo kakve veze ima posjeta patrijarha za krsnu slavu pa ti crkveni velikodostojnici ujedinjuju narod i zalazu se za prosvećivanje nevjernika.Drugo ja sam vjernik ja ne mrzim,ja samo vjerujem svojim očima,mislim svojom glavom,a Vama što je Baja ispro mozak,eto Vam ga vodite ga kući.Samo jedno pitanje,kakav je Dodik srbin i patriota kad je građu jasenovačku predao amerima za velike pare,a ovi poklonili Hrvatskoj.Toliko verice i ti ćeš shvatiti neke stvari ali biće ti kasno.Kod srba se istorija pomavlja,u ratu dobi u miru prodaj.Patriotski.

Odgovori

Tako je „verice“, nisu muslimani nego nažalost srbi zatrovani otrovom sa BN.a, više ga mrze nego muslimani i imaju iste komentare, nemoj da ti ih je žao, meni je žao njihovih porodica koji žive sa njima, sa tolikom mržnjom prema Srbima sumjam da vole i svoje bližnje. Naravno da će ljubav, sloboda i pravda pobjediti, a mene i tebe će proglasiti botovima to im je jedina rijeć koju znaju a i nju su naućili na BN-u.

Odgovori

Pedsjednika Dodika je izabrao Srpski narod, i on predstavlja Srbe, a vi što lajete i cvilite to je vaša stvar. Vas predstavlja Bakir i neka vam je a srećom, ja ni o Bakiru neću ružno pisati jer je legalno izaabran i predstavlja jedan dio građana Trebinja kao što su „opel“ i „pero“. Vidiš verice kako mi nikoga ne mrzimo, živa bila sestro.

Odgovori

Soko: J….bo te Bakir u š….ak. A veliki Baja u d….e. Misli svojom glavom, a ne tuđom. Vidiš li išta pored svojih očiju, ako si obnevidio otiđi kod Vujovićke…..

Odgovori

Nemoj psovati“opele“,soko je imao u mladosti probleme sa meningitisom,a to ostavi posljedice.

Politicar koji se sastaje sa Putinom toliko puta sigurno zna sta radi A zamislite Bosica , Cavica , Sarovica , ili nedaj boze Vucurevica ,nebi ih primio ni otpravnik vozova !!! Njih prima samo Soros

Odgovori

Ово је веома добро за Републику Србску. Ускоро ће браћа Руси послати војску, ракете и наоружане Козаке. Чули су Козаци од Четника да у БиХ има лепих белих потуркиња у меким и провидним димијама. Мисле муслимани да ће их Запад заштитити. Ха, па нико тако не мрзи муслимане као Европа и Америка, сити су њиховог тероризма. Муслимани ће назад у Арабију, сви у Меку и Медину код Алаха.

Odgovori

Dodik sa Putinom za bolji polozaj rs u regionu!

Odgovori

Samo Dodik sa Putinom moze pregovarati o boljem olozaju Rs u odnosu na komsije!

Odgovori

Milorad Dodik je Anjdeo cuvar nase Republike Srpske.Dok je njega narod netreba da brine za RS…Snaga Srpske

Odgovori

Svi smo mi Milorad Dodik….Narod je uz tebe predsjednice i uz nasu jedinu R Srpsku

Odgovori

Bravo predsjednice!!!! Jedini plus u citavoj politickoj karijeri. Trebao si povesti a atamane Vucurevica i Petrovica sobom i ostaviti ih u nekom Sibirskom gulagu. Sva ova prasina ce se sleci poslje izbora i nikome nista. A samo vi snsd_ovci malo razmislite. Pa vi ste bili do skoro u tom Sarajevu dok Zeljkica sreca nasa nije izgubila od Mladena. Bili ste na nivou BiH na vlasti sa Sda kao dugi niz godina i u skupstini Rs. Sada kada niste vise na vlasti na nivou drzave svak ko ne misli kao vi je za Bakira. Pa nemojte, nije red, a i nema smisla. Onda ste vi surovali sa Bakirom ima deset godina. Jes da se i vi i SzP nase rane koje nam solite svaki dan ali i pored toga sto ste vi politicari i imate obraza kolik na du*etu malo pripazite na cinjenice. Ima jos poneko ko jos misli svojom glavom.

Odgovori

„opel astra“ čemu nervoza i psovke, to je odlika nesigurnih ljudi, vidiš da smo u pravu kada pričamo o mržnji vas velike manjine. Tvoja retorika je znak da nemaš aegumenata, a u podsvjesti vrlo dobro znaš da više voliš Bakira nego Milorada što je tužno. Predsednik se sastao sa najvećim svjetskim liderom i to je činjenica, a ti koji sebe koliko vidim i ne smatraš Srbinom to naravno nećeš da vidiš. Tako kao ti razmišlja prosječan musliman iz Zenice, s tim što on ne mrzi svog predsjednika, a prema Miloradu gajite ista osjećanja. Svakako si bliže njima nego čestitim Hercegovačkom Srbima. Živ mi bio moj opel, ja ti želim sve najbolje ali daleko od Trebinja i Hercegovine,

Odgovori

Soko: Nikakva nervoza moj sokole (neke ptice nikad ne polete), ja se Vama neću pravdati jesam li srbin ili nisam, ali sigurno jesam veći vjernik od Vas, drugo i ja se slažem sa Vama da je predsjednik regularno izabran voljom naroda, dalje našem predsjedniku nije smetalo da bude u koaliciji sa Bakirom deset godina i sada odjednom smeta.Ja nemam nikakve veze sa Bakirom, jedna obična kriminalčina, koja je došla slučajno na vlast zahvaljujući njegovom ocu „(Zelena Transferzala)“, ako razumiješ, i on je jedan od političara u BIH koji su ojadili svoj narod i koji po svaku cijenu želi sa sačuva svoj kriminal. Moj sokole i Božija zapovjest kaže „Poštuj onoga ko je na vlasti“, ali tamo nepiše različitost mišljenja. Moj sokole uzmi sve službene glasnike RS-a i BIH, od 2000 do 2014 godine, pa pročitaj kad je koji zakon donesen, uz čiju saglasnost ili prosto rečeno kojom entitetskom većinom, te koje je od srpskih poslanika glasao tada za zakon o sudu, tužilaštvu, carinama, vanjskoj politici,graničnoj policiji i tada će ti biti sve jasno šta ja pričam. Ja nisam nikakva manjina niti većina, ja samo mislim svojom glavom, hvala Bogu imam normalnu porodicu,borac prve kategorije, i apsolutno nemam nikakvu nervozu. Lijepi pozdrav i ja Vama želim sve najbolje.

Odgovori

Sokole,
Gdje si ti bio u periodu od 91-95 i da li si bio vojno sposoban.Ne mrzim samo pitam jer kod tebe provejava kvazipatriotizam i još ponešto kvazi.

Odgovori
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
11.000+
dnevnih
posjeta
350.000+
mjesečnih
čitanja
900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.400+
fejsbuk
sviđanja