Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik pozvao je večeras u Nevesinju građane da podrže kandidata SNSD-a za načelnika opštine Milenka Avdalovića kako bi sa Vladom Republike Srpske i snagom koju ima SNSD kao politička stranka učinili sve da se poboljša život u Nevesinju.

nevesinje snsd

"Mi ovdje sa obrazom možemo tražiti podršku naroda. Posredstvom republičkih institucija dugo očekivani projekat hidroelektrane Dabar je krenuo, izgrađena je najmodernija bolnica u regionu, animirali smo Rodoljuba Draškovića da ovdje pokrene proizvodnju, uradili smo mnogo projekta. Pokazali smo šta možemo, a sada je na narodu da podrži Avdalovića i listu SNSD-a", rekao je Dodik na predizbornom skupu u Nevesinju.

On je istakao da će pobjeda SNSD-a izvesti Nevesinje iz izolacije.

"Niko Nevesinje nije stavio u izolaciju, nego su to sami uradili. Ovdje je riječ o jednoj vrsti samoizolacije koja godinama traje, jednoj vrsti inaćenja koje nije bilo korisno za građane. Mislim da je stvorena atmosfera da se to promijeni", ocijenio je lider SNSD-a.

On je obećao da će sa novim načelnikom opštine i institucijama Republike Srpske uraditi sve da se igradi infrastruktura koja je preduslov za investicije i nova radna mjesta.

Dodik je naglasio da se Hercegovina može razvijati uz jaku saradnju lokalne vlasti i institucija Republike Srpske.

On je najavio da će, ukoliko 2. oktobra SNSD ubjedljivo pobijedi u Nevesinju, u ovo mjesto doći dva dana sa cijelom Vladom Republike Srpske i dogovoriti šta treba da se radi.

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Nevesinje Milenko Avdalović predstavio je predizborni program i ciljeve, navodeći da će raditi na izgradnji infrastrukture i dovođenju novih investicija.

nevesinje milenko avdalovic

On je obećao da će raditi na rješavanju pitanja vodosnabdijevanja, jer Nevesinje nema vodu za piće, uređenja grada, te da će izgraditi centralno spomen-obilježje poginulim borcima, osnovati agrarni fond, obezbijediti stipednije za redovne studente i još niz projekata.

"Moramo omogućiti investicije i vratiti mlade i obrazovane ljude u Nevesinje. Ako se mladi ne budu vraćali, Nevesinje nema budućnosti", rekao je Avdalović.

Nosilac liste SNSD-a za Skupštinu opštine Nevesinje Milosav Uljarević naveo je da je Nevesinje nakon 20 godina spremno na promjene i da SNSD ima tim koji zna kako naprijed.

nevesinje milosav uljarevic

"Pokazaćemo 2. oktobra da Nevesinje više ne može biti u okovima nesposobne vlasti. Došlo je vrijeme da skupimo znanje i pamet i probamo krenuti naprijed. Imamo otvorena vrata kod predsjednika Republike Srpske i u Vladi Republike Srpske i to hoćemo da iskoristimo za Nevesinje", naveo je Uljarević.

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ilija Tamindžija rekao je da je u Nevesinju potrebna ubjedljiva pobjeda SNSD-a da bi zauvijek poslali u prošlost one koji 20 godina nisu ništa uradili za ovu opštinu.

nevesinje ilija tamindzija

On je naglasio da je SNSD u Nevesinju realizovao projetke koji život znače, poput najmodernije bolnice u regionu, počeli su radovi na HE Dabar, urađen idejni projekat za HE "Nevesinje", u toku je eksproprijacija zemljišta za dalekovod Nevesinje-Gacko, te urađeni mnogi infrastrukturni projekti.

Tamindžija je napomenuo da je sve to urađeno uz pomoć institucija Republike Srpske, a nijedna marka nije izdvojena iz lokalnog budžeta.

"U Hercegovini nam treba apsolutno jedinstvo, jer jedino jedinstvena Hercegovina može biti snažna", poručio je Tamindžija, izrazivši nadu da će kandidati SNSD-a pobijediti u svim istočnohercegovačim opštinama.

Predizborni skup održan je u prepunoj sportskoj dvorani "Nevesinjka", a prisustvovali su kandidati SNSD-a iz više hercegovačkih opština, te predstavnici koalicionih stranaka SP-a, DNS-a, SNS-a, Ujedinjene Srpske i Nezavisne liste mladih.

nevesinje snsd

snsd nevesinje