Više hiljada Bilećana dočekalo je večeras na gradskom stadionu odbojkašicu Tijanu Bošković koja je sa selekcijom Srbije na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru osvojila srebrnu medalju.

tijana boskovic bileca

Veličanstvenom dočeku prethodio je prijem devetnaestogodišnje Tijane u zgradi opštine Bileća gdje su joj dobrodošlicu, uz tortu i šampanjac, poželjeli predstavnici opštine, među kojima i narodni poslanik Radovan Vuković, ističući da je Tijana pokazala talenat, ali i proslavila Bileću.

Bilećom je večeras, uz vatromet, odzvanjalo hiljade glasova "Tijana, volimo te!", "Ti si naše zlato!", a u gradu su postavljeni transparenti sa porukama dobrodošlice.

Obraćajući se sugrađanima u prisustvu roditelja, prvih trenera i predstavnika opštine, Tijana je zahvalila što su je bodrili dok je igrala na olimpijskom turniru, kao i na nezaboravnom dočeku i ovoj večeri koja, kako je rekla, nema cijenu.

tijana boskovic bileca

"I u Beogradu je bio veličanstven doček, ali za mene je dobrodošlica u mom gradu, od mojih sugrađana, nešto što zlata vrijedi i najljepše što sam mogla da očekujem", istakla je Tijana.

Ona je poručila velikom broju okupljene djece i omladine da se bave sportom i da budu uporni, a na kraju će doći rezultati.

Vuković je Tijani uručio poklon u znak sjećanja na ovo veče.

Tijana Bošković je prvi sportista koji je u Bileću donio olimpijsku medalju.

tijana boskovic bileca