Iz preduzeća elektroenergetskog sektora kroz sumnjive ugovore izvlači se novac, a sve pod direktivom nekoliko pojedinaca, poručio je večeras na predstavljanju zbornika "Glas komune" Nebojša Vukanović, nekašnji novinar i aktuelni savjetnik zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladena Bosića.

nebojsa vukanovic glas komune

Novi Glas komune je napisan sa ciljem da se građani upozore na alarmantno stanje i svu pogubnost koje pojedinci čine u preduzećima energetskog sektora.

Vukanović je istakao da je analizom dokumentacije, ugovora i revizorskih izvještaja preduzeća iz elektroenergetskog sektora dokazao da je nedavno poskupljenje električne energije direktna posljedica zloupotreba koje su činjene u ovim preduzećima uoči prošlih opštih izbora.

"Umjesto da svi osjetimo korist od velikog prirodnog bogatstva i 200.000.000 KM struje koja se godišnje proizvedu od Trebinja do Višegrada, elektroenergetska preduzeća prave veliku štetu, kvare društvo i služe za izvlačenje novca", tvrdi Vukanović, koji je prisutnoj publici besplatno dijelio "Glas komune".

Glas komune je, kako je kazao Vukanović, rezultat višemjesečnog rada, uz detaljan prikaz kako funkcioniše sistem elektro-energetskog sektora, kakve su veze političara i pojedinih preduzeća.

"Sve je potkrijepljeno i dokumentovano ugovorima do kojih sam došao, a neki se po prvi put objavljuju u javnosti", kazao je Vukanović.