Postali su Spaja i Mure lokalna atrakcija. Svaki dan nasmiju Trebinjce novom šalom. Skečeve objavljuju na Fejsbuku, a snimaju pod platanima.

spaja i mure tb

I možda u ovoj priči ne bi bilo ništa neobično da Marko Spajić ne boluje od rijetke bolesti, hemofilije. Da ne hoda uz pomoć štake, i po čitav dan prodaje suvenire kako bi zaradio za operaciju. Ipak, smisao za humor nije ga napustio.

“Dosta pomogne od nekih crnih misli. Mi se ovako zabavimo, onda ne misli se na neke te probleme i brzo nam prođe radno vrijeme tako da to je super”, kaže Marko Spajić – Spaja.

Nebojša Muratović našao se tu. Par metara od Marka. U fotografskoj radnji. I njegova popodneva su, kaže, preduga. Posla malo, dosade u izobilju. Da prekrate vrijeme počeli su se snimati mobilnim telefonom i klipove postavljati na YouTube.

“Sjeli smo slučajno i popili kafu i rekli ‘hajde da snimimo nešto’ i snimili jedan skeč – i bum nastao oko toga, i samo su nas onda pitali kad će novi. I tako je sve krenulo. Onda smo poslije trećeg, četvrtog snimka napravili stranicu i krenulo dalje”, priča Nebojša Muratović – Mure.

A stigli su do 20 hiljada pregleda dnevno. I vi ih možete naći na fejsbuk stranici Spaja i Mure. Tamo vas čeka 40–ak duhovitih video klipova interesantnih Hercegovaca.